Webshoppen "designersutten.dk" må ikke sælge seje sutter efter 20.00 eller på helligdage (foto: Blanca/Photoxpress)

Webshoppen “Designersutten.dk” må ikke sælge seje sutter efter 20.00 eller på helligdage

Den seneste liberalisering af lukkeloven har medført en dramatisk stigning i antallet af butikker, som må dreje nøglen om. Væsentlig flere end forventet. Derfor vil lukkeloven blive rullet tilbage pr. 1 januar, så butikker kun må have åbent til kl. 20.00. Dette gælder også webshops.

Hos Danske Webshopsejeres Forening har man endnu ikke helt fattet, at politikerne virkelig har taget dette skridt. Foreningens formand, Finn Jensenius,  udtaler til Tidens Nyheder: “Jeg måtte lige knibe mig selv hårdt i armen og kigge i kalenderen for at tjekke, at jeg ikke havde mareridt eller at det var 1. april. Der var det desværre ikke! De må i den grad have tabt sutten!”

Finn Jensenius har mere forstand på sutter end gennemsnitsdanskeren. Han driver til dagligt webshoppen Designersutten.dk, hvor man kan designe sutter til sit barn. Han har meget svært ved at godtage, at hans webshop bliver spærret i tidsrummet 20.00-0900. Og skal holde helt lukket på helligdage.

Censur af webshops

For at sikre, at danskerne ikke kan handle i webshops efter 20.00 eller på helligdage, skal et hurtigtarbejdende udvalg til Kina, Nordkorea og Syrien for at undersøge, hvordan man bedst muligt sikrer, at danskerne ikke kan tilgå webshops. Det vil i følge anonyme kilder i ministeriet også komme til at gælde for udenlandske webshops.

Sådan!

Hos Peter Hansen, som driver en mindre detailforretning i Lille Fjertinge, er glæden stor. I følge Peter Hansen vil det uden tvivl få en positiv indvirkning på hans forretning. Peter Hansen siger: “Når folk nu ikke kan handle på alle tider af døgnet og købe varer til det halve af mine priser, så ser jeg optimistisk på fremtiden”

Fra regeringen side er man ikke særligt meddelsomme om denne ændring, som formodes at redde flere små erhvervsdrivende, men samtidig vil koste arbejdspladser og omsætning i de større kæder.

Hos Dansk Supermarked og Coop har man sendt sine juridiske eksperter på overarbejde for at finde huller i den kommende lov.

 

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*