Barnepleje og husgerning i skolen bliver oblitatorisk for piger (Photo

Obligatorisk barnepleje og madlavning i skolen skal forberede danske piger på at blive gode mødre


“Danske piger er ikke godt nok forberedte på en fremtid som husmødre. De skal blive bedre til at passe børn og lave mad!” Så enkelt udtrykker undervisningsminister Ulla Tørnæs baggrunden for beslutningen om, at piger i danske folkeskoler fremover skal have barnepleje og husholdning på skemaet fra 6. klasse.

På baggrund af en netop offentliggjort undersøgelse om danske pigers evner til at lave mad og passe børn, har Folketinget netop vedtaget, at piger i Folkeskolen skal have barnepleje og husholdning på skoleskemaet fra 6. klasse. Drengene kan vælge mellem sløjd, motorlære eller it. Det nye initiativ iværksættes efter sommerferien. Fagene er obligatoriske i 6.-9-klasse.

Det bliver spændende

På Amalie-skolen i Rungsted er både elever og lærere spændte på det nye tiltag. Skoleleder Pernille Gammelgaard hilser det nye tiltag velkommen: “I alt for mange år har de unge piger fokuseret på at have den rette mobiltelefon, det rette mærketøj og at være populære. Med de nye fag som barnepleje og husholdning vil de få øjnene op for nogle af livets virkelige værdier: At passe børn, mand og hus”.

Udover at være leder af Amalieskolen er Pernille Gammelgård også forkvinde for den lokale husmoderforening.

Også blandt eleverne er man spændte på de nye fag. Lulu Margrethe de Vries fra 7. C mener, at det er en god og sund ændring: “I De unge Mødre, Paradise Hotel, Bikini Island og hvad der ellers findes, får man et tydeligt billede af, at noget må gøres. Der er andet i livet end druk, sex og bedrag. Livet er ikke et realityshow!”

Praktik i vuggestuer

For at sikre at de unge piger får fingrene helt ned i dejen/bleen, skal de hvert år 2 uger i praktik i daginstitutioner, hvor de skal hjælpe med bleskift, at lege med børnene og at tilberede mad. Derved skal pigerne få indblik i det at have børn og lave mad.

En hån mod ligestillingen!

Det er ikke alle, der er begejstrede for de nye planer. Hos foreningen Femita, der kæmper for ligestilling, er man kritiske over for planen: “Det er jo at bombe ligestillingen tilbage til dengang vi boede i jordhuler. Femita vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at få denne lov ændret”.

Øget fødselstal

Udover at forberede danske piger bedre på livet som husmødre, forventes det også at det nye fokus vil medføre et større fødselstal i Danmark, når pigerne allerede i en ung alder får øjnene op for moderskabets glæder. Det øger sandsynligheden for at den enkelte kvinde føder flere børn og får et mere harmonisk familieliv.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*