Sagt af mange: "I Socialstyrelsen skulle de være gået til Louis Nielsen for længe siden"

Sagt af mange: “I Socialstyrelsen skulle de være gået til Louis Nielsen for længe siden”


Som en direkte konsekvens af den omfangsrige svindel, hvor 111 millioner kroner forsvandt som dug for solen, indfører Socialstyrelsen en række nye tiltag, der skal forebygge fremtidig svindel. Optikerfirmaet Louis Nielsen kommer til at spille en central rolle.

Fremover skal 10-20 medarbejdere dagligt tjekke samtlige udbetalinger til modtagere af SATS-midler. Den enkelte medarbejder bliver udstyret med en brille fra Louis Nielsen, som har et særligt filter. Ved at indføre denne procedure, forventes fremtidige svindelsager at blive forebygget.

Denne godkendelsesafdeling skal flyttes til Hanstholm, som del af statens plan om udflytning af statslige arbejdspladser. Indtil afdelingen er på plads, vil der ikke ske udbetalinger fra SATS-puljen. Hverken Socialstyrelsen eller Louis Nielsen har man ønsket at kommentere på dette.

Mai Mercado vil måske også besøge Louis Nielsen

Børne- og socialminister Mai Mercado (C), som er ministeransvarlig for, at SATS-midlerne bliver delt ud til de rette, overvejer også at besøge Louis Nielsen: “Egentlig er jeg godt tilfreds med min nuværende leverandør af briller. Men når noget ikke virker, må man jo gøre noget andet. Denne sag har jo tydeligt vist, at der er muligheder for forbedring.”

Måske eneleverandør til Folketinget, ministerier og andre offentlige instanser

Tidens Nyheder har fra anonyme kilder erfaret, at Louis Nielsen er i meget langt i forhandlingerne om at få en eksklusivaftale med det offentlige Danmark, så lignende skandaler undgås. Samme hemmelige kilde fortæller, at Danske Bank er i gang med lignende forhandlinger, oven på de historier om påstået pengevask. Med de rette briller vil alt stå meget klarere.

!!!

Da Tidens Nyheder var på gaden for at høre, hvad hr. og fru Danmark mente om denne sag, var der generelt stor enighed om, at der har været mange svigt i denne sag. Både fra den betroede medarbejder, som tilsyneladende har beriget sig selv på de fattigste bekostning, fra de regnskabsfolk, der ikke opdagede noget og fra politikerne, som har ansvaret for at give de rette værktøjer. Jonna Hansen fra Albertslund siger: “Det er så far out, at sådan noget kan ske! Havde jeg “glemt” at betale Skattefar et par tusinde kroner, ville jeg få pisk med den ni-halede nede på torvet af den lokale skatteopkræver. Til skræk og advarsel. Men her er det 111 millioner kroner!! Ups, hvor beklageligt, siger man bare!”.

Den sigtede, tidligere medarbejder i Socialstyrelsen, er fortsat på fri fod.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*