Skal Jobnet overtages af Jobindex? Mange ledige håber det bedste (foto: Pavel Losevsky/Photoxpress)

Skal Jobnet overtages af Jobindex? Mange ledige håber det bedste

Driften af Jobnet lægges i udbud. Efter at Jobnet i årevis har været et af de mest udskælde systemer i offentligt regi, har Beskæftigelsesministeriet taget konsekvensen og lagt driften af systemet i udbud. Jobindex og lignende aktører i Danmark forventes at byde på opgaven.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har taget de tilbagemeldinger, som i årevis er strømmet ind fra ledige og virksomheder, ad notam. Nu skal Jobnet strømlines og gøres attraktiv at bruge for både jobsøgende og for de firmaer, som mangler arbejdskraft.

Et nødvendigt onde at privatisere driften af Jobnet

Ifølge vores kilder er man i Beskæftigelsesministeriet ikke glad for at skulle privatisere driften af Jobnet. Den alvorlige situation med mange ledige gør dog, at man ikke har råd til at fokusere på principper. Nu skal der skabes en løsning, som brugerne rent faktisk kan få noget ud af at anvende.

Udbudsmaterialet blev offentliggjort via Statstidende i starten af januar. Interesserede virksomheder har 2 måneder til at fremkomme med bud. Det nye jobnet forventes at være klar i løbet af sommeren.

Håber det bedste

Hos Energiske Ledige kan talsmanden Ib Lerskov Hansen næsten ikke få armene ned. Han roser den siddende regering for at gøre op med et system, som var velment og helt ude af takt med markedets behov.

Ib håber, at det vil øge mulighederne for at finde et job via Jobnet. “Som situationen er i dag, er Jobnet blot en lovpligtig ting.” Så vidt jeg ved har ingen af vores medlemmer nogen sinde fået job endsige henvendelser fra arbejdsgivere via Jobnet. Jeg håber, at det vil ændre sig” udtaler Ib, som har været ledig i mere end et år.

Vinderen af udbuddet skal de næste 5 år stå for drift og udvikling af Jobnet. Ifølge udbudsmaterialet vil der blive mulighed for virksomheder at slå jobannoncer op på forsiden af den lediges profil. Der åbnes også op for at reklamere for en lang række andre produkter.

 

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

This article has 2 kommentarer

  1. Jobnet bør privatiseres eller helt nedlægges, jeg søgte igår et job som viste sig at skulle søges via jobnet. Det er et system som hører “EDB” tiden til, nærmest slut 80’er agtigt. Lad de professionelle håndtere den slags portaler.Lad virksomhederne lægge deres stillingsopslag og søgninger ind hos Jobindex som virkelig gør noget for os der ønsker at søge relevante jobs. En web-portal der følger med tiden og gør det nemt for både virksomheder og jobsøgende at finde de bedste match. Jobnet er det værste man kan byde desperate jobsøgere. Mvh Helle (Aktiv jobsøgende)

  2. steffen Lorentzen

    ja det er godt hvis alle skal søge samme sted, og hver gang en arbejdegiver påstår at han har søgt, efterlod et spor som virksomen´s telefonnummer og kontaktperson samt dato. og så skal jobnet kun registrer ledige job som er lovlig. det kan ikke nytte at sende en elektriker ud til et job hvis der ingen elinstallatør er i viksomheden. der var mange ting der kunne laves om såsom at virksomheden kunne stille som betingelse at jobet skal vare med løntilskud, for så får den jobsøgen kun den løn og er med til løntrykke, med udgiften for den jobsøgen stiger til transport. så lad det blive en betingelse at arbejtgiver skal søge på jobnet. som gevinst så kan se hvormange der søger, som det er nu er vi 33000 til 7100 job.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*