cykelkørekort og cykelnummerplader (foto: robarmstrong2/Pixabay)

Snart er det forbudt at køre cykel uden kørekort og nummerplade (foto: robarmstrong2/Pixabay)

 

I mange år har det været forældrenes ansvar at lære deres børn at cykle. Det er fortid. Nu skal certificerede undervisere lære danskerne at cykle ordentligt. Baggrunden for denne ændring er, at danskerne er dårlige og hensynsløse cyklister. Danskerne er de værste cyklister i Nordeuropa.

Køreprøve til cykel

I løbet af de næste 5 år skal alle, der har en cykel, op til både teoriprøve og praktisk cyklistprøve. Hvert tredje år skal cyklister op til en stopprøve. Hvis man ikke består den første, anden eller tredje gang, bliver man frataget retten til at føre cykel.

Nummerplader på cykler

Samtidig med at danskerne skal have kørekort til cykler, skal de danske cykler også forsynes med nummerplader. Der skal betales cykelafgift, som skal være med til at dække udbredelsen af flere cykelstier og finansiere ordningen med cyklistkortet. Træffes man på en cykel uden nummerplade, vil der blive udstedt en bøde på kr. 500.

Store bøder

Hos færdselspolitiet forventer man, at en stor del danskere vil blæse højt og flot på, at man skal have cyklistkort og nummerplade på sin cykel. Færdelspolitiet forventer at ansætte 148 mand på nationalt plan til at slå hårdt ned på lovovertræderne. Det er ikke endeligt afklaret, hvor store bøderne skal være. Ifølge en velinformeret kilde i Transportministeriet vil manglende kørekort eller nummerplade på cyklen koste 850,- kroner

Indkøringsperiode på 3 år

I erkendelse af at alle danskere ikke kan blive certificerede cyklister over natten, vil der være en indkøringsperiode på tre år. Efter den dato skal alle danskere, der cykler, have et cykelkort. Alle cykler skal have påført nummerplader ved årsskiftet. Afgiften for en nummerplade bliver kr. 175 om året for cykler, der bliver ført af voksne. Personer under 18 år slipper med kr. 95,- om året. Trehjulede cykler med lad og en max. højde på 60 cm er fritaget for afgiften.

Udlændinge, som ønsker at cykle rundt i Danmark, kan tegne et midlertidigt cyklistkort. Det koster kr. 85,- for en uge.

Massive protester

Det nye tiltag har afføde heftige protester fra Danske Cyklister, som ser det som en hån mod den danske cykelkultur. I den kommende uge vil Danske Cyklister arrangere en demonstration på Christiansborg Slotsplads.

Ifølge Tidens Nyheders kilder på Christiansborg er loven om cykelkørekort og nummerplader på cykler dog kommet for at blive. Ordningen forventes over de næste 5 år at indbringe et sted mellem 350 og 450 millioner kroner.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*