Pædagoger og lærere må ikke have synlige tatoveringer på arbejde (foto: Anna Karwowska/Photoxpress)

Pædagoger og lærere må ikke have synlige tatoveringer på arbejde. Overtrædelse af forbuddet kan koste jobbet.

Det er slut med drager, røvgevirer og andet godt i de danske daginstitutioner. Fremover er det forbudt at vise hud, som er tatoveret. Forbuddet skyldes den stigende brug af hud til politiske, religiøse og kommercielle budskaber. Af administrative grunde forbydes al synlig tatoveret hud.

Forbuddet rammer en lang række ansatte i danske daginstitutioner og skoler. Et forsigtigt skøn anslår at et sted mellem 5.000 og 10.000 ansatte er tatoverede og derfor bliver påvirket af det nyligt indførte forbud.

Fyringsgrund og karantæne

Overtræder en offentligt ansat forbuddet, vil vedkommende første gang få en mundtlig advarsel, anden gang en skriftlig advarsel og tredje gang en fyreseddel og 6 ugers karantæne fra dagpenge.

Gud ske tak og lov og Nrøøøijj!

For at høre, hvad stemningen er blandt de ramte personer, tog Tidens Nyheder til en række danske daginstitutioner og skoler. Holdningerne til det nye forbud er meget forskellige.

På Sankt Ansgars Skole bryder Søster Gerda ud i lovsang da vi fortæller hende om det nye tiltag. Ifølge Søster Gerda er det hårdt tiltrængt, at der bliver strammet op. Gud skabte mennesket uden tatoveringer, så det er godt at Folketinget nu giver Gud en hånd med på vejen.

Anderledes kritisk er man i Bullergårdens Fritidshjem, hvor vi taler med Nalle. Nalle har selv en lang række tatoveringer – fordelt over hele kroppen. Det stemmer godt overens med hans holdning til forbuddet: “Nrøøøøijj! Har de virkelig ikke andet at gå op i end, hvordan mine arme, ben, skuldre og knoer ser ud. Jeg troede, at der var større problemer – såsom finanskrisen – at tage sig af!”

For Nalle betyder det nye forbud, at han har to muligheder, hvis han vil beholde sit job : At dække sin krop med tøj eller heldækkende creme for at dække tatoveringerne eller at få tatoveringerne fjernet. Hvis han vælger det sidste, yder kommunen 2 % tilskud til behandlingen.

Pilotprojekt

Der er tale om et pilotprojekt, som skal køre frem til 2015. Til den tid skal projektet evalueres inden man går videre til næste skridt: At forbyde alle ansatte at vise tatoveret hud. Ubekræftede forlydender fra pålidelige kilder i regeringen fortæller til Tidens Nyheder, at synlige piercinger og mere end en ørering i hvert øre også meget snart vil blive forbudt for offentligt ansatte.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

This article has 8 kommentarer

 1. Det er vil også fair de ikke må det.

 2. Må man så heller ikke gå med et kors om halsen, som reklamere for kristendom. Må man ikke længere gå i mærketøj, comercial reklame o.s.v. Og skal vi fjerne alle produktmærkerne fra de undervisningsredskaber og legetøj som børnene og de unge bruger. For mig og se så kan man heller ikke længere bruge internettet til undervisning, med alle de reklamer og anderledes holdninger der findes der.

 3. Det virker meget fjollet. Jeg har ingen tatoveringer og tænker ikke at jeg nogensinde får det. Jeg kan ikke se hvad der skulle ligge af forskning og teori som hævder at det ville gøre skade på børnene. til gengæld finder man meget forskning der viser at des flere forskellige typer mennesker børn møder i deres opvækst hvor i det bliver skabt en positiv relation des mindre fordomsfulde og mere inkluderende bliver de.

 4. Haha jeg kan ikke andet end at grine, som ny udlært pædagog vil det blive umuligt for mig at gå i shots. En tatovering er en god isbryder. Og hvis man ikke må have en religiøs tatovering, er det dejligt at vide at GUD har skabt mennesket uden tatoveringer 😉

 5. Så håber jeg regeringen har en plan for omskolingen af alle de ansatte de fyrer. Har selv tatoveringer og er pædagog, og ingen andre end mig selv bestemmer over min krop. Så er et job også kun et job. Efterhånden et kedeligt land vi lever i.

 6. Sikke da en gang forpulet pladder en pædagog er skulle en pædagog om man har lidt blæk i kroppen eller ej

 7. Jeg håber i er klar over dette er en satire nyheds side.

 8. Super trist udmelding.
  Hvis dette bliver aktuelt fremover får regeringen et seriøst problem med arbejdsløshed. Den nye generation, som tager over, er langt mere tatoveret end den tidligere. Man må ligesom acceptere, at tiderne ændrer sig, og den kunstneriske identitet er i fokus. Især mange pædagoger og lærer er kreative sjæle, som også definerer deres kreativitet igennem tatoveringer.
  Jeg arbejder selv med børn, og alle har decideret tatoveringer, og endnu mere skræmmende… De er fantastiske til deres fag, selv med hjerter og blomster på deres krop. Børnene elsker tegningerne på kroppen, og det inspirerer og fascinerer dem, fordi det giver deres pædagog personlighed.

  Slap nu af hr. Og fru. Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*