rygere-er-dummere

Rygere ER dummere viser stor undersøgelse (foto: csaba fikker/Photoxpress)

 

En undersøgelse fra det anerkendte tyske institut, Institut für Volkswissenschaft (IfV) slår fast at rygere er mindre intelligente end ikke-rygere. Resultatet af et 5-årigt studie taler sit klare sprog.

Hvad mange ikke-rygere har påstået i mange år, er nu tilsyneladende blevet videnskabeligt bevist. I løbet af de sidste 5 år har IfV undersøgt 7.823 rygere over hele Europa. Rygerne blev bedt om at føre dagbog over deres hverdag. Det er gennemgangen og analysen af disse dagbøger samt interview af rygerne, som ligger til grund for studiets resultat.

Det ved jeg ikke

Rygerne blev bedt om at besvare spørgsmål hver dag. De skulle blandt andet svare på, hvorfor de havde valgt at ryge, hvor mange cigaretter de havde røget den dag, hvor mange skodder de havde efterladt i et askebæger kontra smidt på gaden eller hvor de nu var.

Yderligere blev de spurgt til deres rygevaner på steder, hvor rygning var forbudt.

I mere end 72 % af besvarelserne kunne rygerne ikke besvare spørgsmålene, hvorfor de valgte svaret “Det ved jeg ikke”.

Intet nyt under solen

I foreningen “Røg er Møg” udtaler Cecil Fumespas, at resultatet ikke kommer bag på ham: “At give penge for at øge sin risiko for at få kræft må være tegn på begrænset hjernekapacitet. At påføre andre samme øgede risiko, at svine miljøet med cigaretskodder eller at overtræde tydelige forbud tyder heller ikke på, at det er de skarpeste knive i skuffen” konstaterer Cecil Fumespas.

Hos Landforeningen for rygere, Røgringen, mener man heller ikke, at der er noget nyt under solen. Filip Morris, som er formand for Røgringen, siger, at det bare er endnu mere hetz mod rygere: “Det er tydeligvis bestillingsarbejde fra ikke-rygerne, som med undersøgelsen vil nedgøre rygerne og samtidig bane vejen for at fængsle rygere, der ikke lige ved, hvorfor de efterlod cigaretskoddet, hvor de gjorde.”

Fronterne er tydeligvis trukket hårdt op. Hos DSB, stat, regioner og kommuner er man i gang med at nærlæse undersøgelsen for at se, hvilke muligheder der muligvis kan reducere antallet af smidte skodder.

I 2013 blev der i Danmark smidt 9 millioner skodder på gader, stræder og i naturen, svarende til mere end 3,2 mia. på årsplan.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn
Tags:

This article has 1 kommentar

  1. Krigen imod rygerne stopper først når rygerne holder op med at bruge deres tobak som et kemisk våben imod den ikke rygende del af befolkningen.

    Du må ikke ryge i detail handlen, på biblioteket og på hospitalet, hvorfor du ikke skal stå foran indgangen og udgangen og ryge.

    Når du ryger på stadion er du en meget illoyal fan som skader din sidemands lungekapacitet og dermed øges risikoen for dårlige resultater når denne skal præstere på banen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*