Liberalt Alliance vil sende Folketinget på kontanthjælp (foto: Yanik Chauvin/Photoxpress)

Liberal Alliance: Folketinget skal på kontanthjælp “Yd eller ud!” er parolen

 

Det er langt fra alle, der kan bruge folketinget og folketingets medlemmer til noget. Derfor skal det gøres frivilligt, om man vil betale til Folketingets medlemmer. Sådan lyder det seneste forslag fra Liberal Alliance. 

Forslaget er en videreførelse af det oprindelige forslag, som gik ud på at nedlægge licens- og medieskatteordningen. I følge Mette Brock er det den oplagte måde at sikre at de enkelte politikere opper sig. Det er godt i tråd med Liberal Alliances nye partiprogram, som snart vil blive offentliggjort under overskriften “Yd eller ud”.

Basisydelse

Folketinget vil ifølge forslaget få en basisydelse, der gør det muligt at aflønne medlemmer af Folketinget med noget der svarer til højeste sats på kontanthjælp. Det er kr. 13.875 før skat pr. måned. Yderligere indtægt kommer fra de bidrag og abonnementer, som folket giver.

Samtidig bortfalder folketingsmedlemmernes gratis transport med fly, tog og bus. Skype ER jo opfundet lyder det fra Liberal Alliance. Derfor er der ingen grund til at bruge penge på overflødige rejser.

Hver politiker skal have en bogstavskombination, som kombineres med partibogstavet. Ønsker man for eksempel at give Mette Brock fra Liberal Alliance 1.000 kroner, skal man SMS’ “I MB 2000”.

At det er dobbelt op skyldes, at Liberal Alliance også ønsker at fjerne det offentliges støtte til partierne. Halvdelen af SMS-bidragene skal gå til partikassen og den anden halvdel til den navngivne politiker. Ønsker man at give til folketingsgruppen generelt, skal der skrives “I ALLE 2000”. Derved bliver pengene fordelt ud på hele gruppen.

Tillid til danskerne

Ifølge Mette Brock er der ingen udfordringer eller problemer med dette forslag. “I Liberal Alliance har vi stor tiltro til, at danskerne ved hvad der er godt. Og kernevælgerne hos venstrefløjen har alligevel ikke så mange penge, at det gør noget. Derfor kan vores forslag på mange måder være med til at få ryddet ordentligt op i dansk politik” udtaler hun.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Folketingets øvrige partier – ud over et langt, dybt suk fra Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen.

Derfor er det for tidligt at vurdere, om det nye lovforslag bliver til noget.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

This article has 1 kommentar

  1. Det vil ikke nødvendigvis ændre noget overhovedet, måske vil det endda få korruptionen og nepotismen til at løbe endnu mere løbsk, for så skal der plejes endnu flere forretningsforbindelser, lobbyer, bestyrelsesposter etc. På den anden og mere optimistiske side kan det tiltrække folk der vil yde af lyst, men det har jeg nu ikke det store forhåbninger eller forventninger til.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*