spis-bacon-drop-fisken-konklusion-af-stor-undersoegelse (foto: astoria/Photoxopress)

Ny undersøgelse om bacons fortrin kan sende grisene på overarbejde (foto: Astoria/Photoxpress)

Overlæge Dr. Med. Kenny Klausen ved det Nationale Institut for Optimering af Liv anbefaler på baggrund af et meget omfattende studie, at danskerne skruer markant ned for – eller helt dropper – deres indtag af fisk og i stedet spiser bacon.

Den internationalt anerkendte overlæge har et hårdt program, derfor møder Tidens Nyheder ham på McDonalds, hvor han indtager et par McBacon XXL inden han skal videre til et forskersymposium på Københavns Universitet om optimering af livslængde.

Spis bacon og lev længere

Denne nye vending i ernæringsrådene bunder i et omfattende studie, hvor 1.234 danskere over en to-årig periode skulle spise en lang række fødevarer.

Studiet viste, at der var en signifikant øget risiko for kvælning og/eller indre blødninger i halsen, når man spiste fisk. Af de undersøgte havde 12,2% haft problemer af denne karakter. For bacons vedkommende var dette 0,0%.

På den baggrund vil Kenny Klausen bede det Nationale Ernæringsråd om at justere deres ernæringsråd, så fisk bliver skrevet ud og bacon bliver skrevet ind i de nationale anbefalinger.

Tulip: Ikke noget nyt

Blandt Danmarks største producenter af bacon er Tulip. Her er man ikke overrasket over det store studies konklusion.

Svein Gitlason, direktør for bacon-divisionen udtaler:”Bacon har altid været godt. Det er dejligt, at en stor undersøgelse nu renser bacons blakkede ry og faktisk overtager pladsen som fødevarernes dydsmønster. Vi forventer, at vi straks vil gå i gang med at udvikle nye baconprodukter, hvor man fortsat vil være fri for fiskens mange farlige fiskeben og tungmetaller.”

Fiskeindustrien raser

Hvor der er glæde hos de danske baconproducenter, er der raseri i den danske fiskeindustri. Formanden for Fyns Fiskeindustri, Frank Fischer, er meget skeptisk over for det gennemførte studie og udtaler i den forbindelse: “Det er jo torskedumt! Fisk ER og BLIVER det sundeste du kan spise. Sådan har det altid været og sådan vil det vedblive med at være!” Derefter kommer en række ytringer, som Tidens Nyheder ser sig nødsaget til at udelade.

Frank Fischer har indkaldt til krisemøde i fiskeindustrien. Et af punkterne på agendaen er, at der skal  iværksættes et studie, der beviser – en gang for alle – at fisk er det optimale næringsmiddel.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn
Tags:

This article has 1 kommentar

  1. Gid det var sandt. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*