Jobnet hacket af utilfredse ledige

Jobnet hacket af utilfredse ledige – de kræver en fornuftig beskæftigelsespolitik

Siden tirsdag eftermiddag kl. 13.37 har jobnet.dk været nede. Grunden er, at en gruppe utilfredse ledige, som kalder sig “De Lediges Befrielseshær”, har hacket hjemmesiden. Når pligtopfyldende ledige går ind for at tjekke dagens liste af relevante jobs, bliver de dirigeret videre til DRs satireprogram “A-Klassen”. Du kan tjekke om, det fortsat er sådan ved at gå til Jobnets hjemmeside.

Da Tidens Nyheder kontakter Jobnets It-sikkerhedsafdeling sporer vi straks, at de er både febrilske og helt rundt på gulvet. Dette angreb fra “De Lediges Befrielseshær” er et af de mest avancerede angreb, som Jobnet.dk nogen sinde har været udsat for. Det er åbenbart en række meget kyndige ledige, som står bag angrebet.

Da vi taler med seniorkonsulent Ib Lundgreen om, hvornår systemet forventes at være oppe igen, ryster han opgivende på skuldrene og siger : “Ærlig talt, så ved jeg det ikke. De har brugt en hidtil uset teknik, som gør det mere end almindeligt svært for os at få bugt med angrebet”.

Telefonstorm og kaos på jobcentrene

Politiet måtte bruge skumkanoner ved flere jobcentre (foto: celeste clochard/Photoxpress)

Politiet måtte bruge skumkanoner ved flere jobcentre

Siden angrebet på Jobnet.dk blev indledt har tusinder og atter tusinder af bekymrede ledige ringet til deres lokale jobcenter for at høre, hvordan de skal forholde sig.

Beskeden fra de enkelte jobcentre er klar: “Som ledig skal du tjekke de opslåede stillinger mindst en gang om ugen.  At vores system ikke virker, fritager dig ikke for ansvar”.

Denne ret kontante udmelding har skabt en del tumultagtige scener på en række jobcentre.

Lav en ordentlig løsning!

En repræsentant for “De Lediges Befrielseshær” (DLB) har kontaktet Tidens Nyheder for at fortælle om baggrunden for angrebet på Jobnet. Efter aftale mødes vi på en stille grusvej et sted i Storkøbenhavn.

Repræsentanten for DLB, som bare vil kaldes “Bent” fortæller os, at DLB er en gruppe utilfredse ledige, som bare har fået NOK af systemet. “Det hele virker fuldstændig sindsygt! Jeg er datamatiker med uddannelse fra både DTU, Harvard og MIT. Når jeg tjekker mine “relevante jobs”, får jeg anvist stillinger som freelancesælger af hjemmesider og som hjemmehjælper. Jeg aner intet om salg og hader gamle mennesker, som skal have skiftet ble. Det var derfor jeg kastede min kærlighed på it!” fortæller “Bent”.

Det er tydeligt, at “Bent” ikke har meget til overs for Jobnet. Bent fortsætter: “Formodentlig vil det tage Jobnets teknikere mindst 14 dage at finde en løsning. Når de har fikset det, har vi en ny cocktail klar til dem, som er endnu stærkere. Den kan de undgå, hvis de dropper det eksisterende system og implementerer målrettede handlingsplaner i stedet. Der er individuelle handlings- og aktivitetsplaner for min datter i vuggestuen. Når det er muligt, må det også være muligt at indføre i arbejdsløshedssystemet!”

Om dette frontalangreb på kernen i dansk beskæftigelsesindsats er svært at spå om. Sikkert er der i hvert fald, at systemet ikke virker p.t. og at ledige valfarter til deres lokale jobcenter for at få adgang til printede jobopslag.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

This article has 1 kommentar

  1. Finn Pedersen

    Det er ikke intelligensen der lige regerer. Morons! I skaber problemer for en masse mennesker, som muligvis også har økonomiske problemer efterfølgende.
    De kan forvente at skulle tilmelde sig og efterfølgende blive sanktioneret; kun på grund af jeres dumhed. At lægge jobnet ned er IKKE en løsning, da det giver vidtrækkende konsekvenser for de borgere der er tvunget til at logge ind hver uge! Hvis I som gruppe skulle gøre noget effektivt; skulle I lægge hele Jobcenteret ned med et DDOS-attack! Så her er I på totalt afveje! Åbenbart er der ingen i jeres gruppe der har intelligens nok til at virkelig vide hvad der vil skabe nok opmærksomhed omkring Jobnet og jeres frustationer omkring dette. Få styr på hvad/hvem I vil ramme, istedet for at lade det gå ud over sagesløse!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*