Jobcenter København udlejer bodyguards

Jobcenter København udlejer bodyguards

 

Jobcentrene har store problemer med at skaffe ledige i rigtige job. I København skal nytænkning skal lukke munden på kritikerne: Lej en ledig til at være din bodyguard, når du skal nogen steder, hvor du føler dig utryg.

Finn Hansen har fået nyt livsindhold. Efter at have haft en begrænset tilknytning til det danske arbejdsmarked, får han stille og roligt arbejdet sig tilbage. Det skyldes det seneste tiltag fra Jobcenter København: Lej en bodyguard. Det sidste halve år har Finn været i aktion mere end 25 gange. Ud over at have boostet selvværdet, har det også givet Finn et større netværk, som kan hjælpe ham til vikariater og faste stillinger.

Win-win-win

Ifølge Esben Nicolaisen, souschef i Jobcenter København, opstod “Lej-en-bodyguard-konceptet” egentlig som en joke på Jobcenter Københavns årlige sommermøde i 2016. En række medarbejdere arbejdede videre med konceptet og fik det godkendt i ministeriet, så man 1. juli 2016 kunne tilbyde københavnerne billige bodyguards.

Ifølge statistikken er det især ældre mennesker, der gør brug af ordningen. I sensommeren valgte mange forældre også at hyre bodyguards fra Jobcenter København til Blå mandag.

Esben Nicolaisen udtaler, at “projektet er gået over al forventning. Siden opstart har der været bud efter bodyguards fra Jobcenter København mere end 1.200 gange. Vi forventer, at projektet bliver til en permanent ordning,” Alle vinder ved det: De ledige får selvtillid og netværk, Københavns borgere får tryghed og hos Jobcenter København får vi større bonus, fordi vi aktiverer flere.”

Konkurrenceforvridende?

I Dansk Bodyguard Forbund (DBF) er man splittede omkring dette tiltag fra Jobcenter København. Theis Jepsen, formand for DBF er ikke ubetinget glad for den nye, offentligt støttede spiller på markedet. Omvendt giver dette tiltag måske flere lyst til at hyre en bodyguard. At gøre det mere almindeligt at hyre beskyttelse. Prismæssigt kan DBFs medlemmer ikke matche det nye tiltag. En bodyguard fra jobcenteret koster 150,- i timen.

Udvælgelse og kursus

For at sikre, at borgerne får kompetente bodyguards, er det ikke alle ledige, der kan indgå i bodyguardprogrammet. Personer med plettet straffeattest bliver automatisk siet fra. Yderligere er der en række fysiske krav til kandidaterne. Når en kandidat er blevet udvalgt, kommer han/hun på et 6-ugers intensivt kursus, hvor der gennemgås en række undervisningsforløb og øvelser. Forløbet afsluttes med en praktisk prøve. Såfremt prøven bestås, er kandidaten klar til at hjælpe fru Jensen.

Der er i dag 49 bodyguards hos Jobcenter København. Borgere, der ønsker at leje en bodyguard, skal henvende sig personligt til Jobcenter København.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*