Folketingsvalg afgøres ved X-faktor (foto: Teague/SXC.hu)

Folketingsvalg afgøres ved X-faktor. Det forlyder at medlemmer af DF allerede er gået i træningslejr.

Den danske befolkning gider ikke se valgprogrammer og afslutningsrunder. De vil hellere se talentshows og underholdes. Det har Folketingets præsidium taget konsekvensen af. Derfor vil der fremover være løbende udskiftning af folketingsmedlemmer. De skal gennem Kryds-faktor, som træder i stedet for de sædvanlige folketingsvalg.

Folket vil underholdes

Det er en direkte konsekvens af, at det danske folk foretrækker underholdning frem for oplysning. De forskellige talentkonkurrencer trækker til en hver tid flere seere end afslutningsdebatter. Folketingets egen tv-kanal bliver kun set hos forældre, som desperat forsøger at få deres kolikramte børn til at sove. Derfor skal folketingsmedlemmer fremover findes ved Kryds-faktor. Efter en række indviklede, matematiske regler vil kandidater fra forskellige partier og kredse kæmpe mod hinanden.

Kommunalvalg bliver generalprøve

For at teste systemet ordentligt, skal kommunalvalget i København afgøres ved Kryds-faktor. Hele borgerrepræsentationen og diverse kandidater skal igennem et forløb til det, som de fleste danskere kender så godt fra X Factor. Hos bookmakerne er man allerede i gang med at undersøge, hvad dette mon vil betyde for den fremtidige sammensætning af københavnske kommunalpolitikere.

Partier og kandidater opruster tilny type folketingsvalg

Tidens Nyheder har talt med en række sangundervisere, entertainere og personlige trænere, som alle kan fortælle om mange henvendelser fra partiorganisationer og enkeltkandidater. Fælles for disse henvendelser er, at de ønsker at stå stærkest muligt i kampen om de ledige taburetter på Københavns Rådhus og i Folketinget. Det forlyder også, at medlemmer af DF har været forudseende og har meldt sig til X Factor på DR for at få både træning og medieomtale.

Tilbage til Romerriget?

I lederen på Politiken kommer der en meget spids kommentar om denne udvikling. Chefredaktøren sammenligner Kryds faktor med legene i det gamle Rom, hvor folket afgjorde, om en deltager skulle leve eller dø. Ifølge lederen er det uværdigt for et demokrati at vælge sine parlamentsmedlemmer på denne måde, hvor populisme og evner for folkeforførelse kommer i højsædet.

Præsidiet på Christiansborg har i en kort besked bedt chefredaktøren på Politiken og øvrige skeptikere om at tage en slapper, for folket får jo bare, hvad de gerne vil have. Ifølge vore kilder vil det være Endemol, som skal stå for produktionen. Endemol er firmaet bag programmer som “Big Brother”, “Fear Factor” og “Wipeout”.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*