Folketinget firdobler antallet af håndvaske (foto: jeancliclac/Photoxpress)

Antallet af håndvaske firdobles i Folketinget. Den største placeres på talerstolen

Som en konsekvens af den eksplosive vækst i brugen af Folketingets håndvaske, har man fra Folketingets ejendomsservice besluttet at firdoble antallet af håndvaske. Alene i folketingssalen, vil der blive installeret 4 håndvaske – deriblandt en på folketingets talerstol.

Baggrunden for den øgede brug af håndvaskene er, at en lang række politikere fraskriver sig ansvaret for deres tidligere handlinger. Denne fraskrivende handling skal – for at have offentlig værdi og virkning – fuldføres med en ceremoniel håndvask.

Kongrescentre installerer også ekstra håndvaske

Det er ikke kun i Folketinget, at behovet for ekstra håndvaske er kraftigt stigende. Det er især de mange politiske landsråd, sommermøde og lignende, som presser de nuværende installationer.

I Herning gik det helt galt, da DF’s nye formand, Kristian Thulesen Dahl, havde medbragt en spand vand, sæbe og håndklæde op på talerstolen. I forbindelse talen, hvor han meddelte, at DF intet ansvar havde i forbindelse med de skærpede dagpengeregler, gik det helt galt: Thulesen Dahl skvulpede så meget, at vandet flød over og kortsluttede hele Herning Kongrescenters elektriske installationer. DFs landsmøde lå i mørke i mere end en time.

Miljøorganisationer frygter for udviklingen

Hos de danske miljøorganisationer er der rynkede øjenbryn. Her er man bange for, at den udbredte tendens med at vaske sine hænder i forbindelse med ansvarsfraskrivelse vil få katastrofale følger for det danske miljø. Den øgede anvendelse af vand og sæbe få en negativ anvendelse på både kloaknet og mængden af grundvand.

Miljøorganisationerne opfordrer i stedet de danske politikere til at stå ved de ting de har gjort – og tage ansvaret for disse. Hvis ikke for deres egen skyld, så i hvert faldt for det danske miljøs skyld.

Fænomen kendes også i en lang række andre lande: At stemme noget igennem og derefter fraskrive sig et hvert ansvar for eventuelle negative konsekvenser. På verdensplan regner miljøorganisationer med, at et sted mellem 5 0g 10% af verdens vandforbrug går til ceremoniel håndvask.

Den seneste forskning viser dog, at de samme politikere – i store træk – kompenserer for det store vandforbrug ved at hælde en masse vand ud af ørerne.

 

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*