Ny lov afskaffer efterårferie for danske skolebørn og studerende (foto: Alexey Kuznetsov/Photoxpress)

Efterårsferie afskaffes og erstattes af en ekstra uges skolegang (foto: Alexey Kuznetsov/Photoxpress)

 

Fra næste skoleår er det slut med efterårsferie for danske skolebørn og studerende. Det skyldes ønsket om, at danske skolebørn og studerende skal blive dygtigere. Derfor indføres en uges ekstra skolegang i stedet for efterårsferie.

Kartoffelferie = Efterårsferie

Oprindeligt hed efterårsferien “kartoffelferie”. Meningen var, at børn og unge skulle hjælpe til med kartoffelhøsten. I dagens Danmark er der langt mellem de skolebørn, som hjælper med kartoffelhøsten. Den er blevet mekaniseret og automatiseret. Dermed er det oprindelige formål med ferie bortfaldet.

Gælder alle uddannelsessøgende

Loven, som er blevet gennemført af et bredt flertal i Folketinget, gælder for alle uddannelsessøgende: skoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. I følge undervisningsminister Christine Antorini skal initiativet ses som en reaktion på den dårlige placering Danmark får i PISA-undersøgelserne. Den ekstra uge med skolegang forventes at være med til at forbedre resultaterne for det danske skolevæsen

Vinterferien er også i fare

I følge Christine Antorini er også vinterferien i fare for at blive omdannet til almindelig skolegang. To ugers ekstra skolegang vil give mere end en enkelt uge. Yderligere er der den kendsgerning, at den globale opvarmning efterhånden vil eliminere den danske vinter. “Ingen vinter – ingen vinterferie” slutter undervisningsministeren af med at sige.

God ide

Organisationerne for danske studerende støtter op om den nye lov, som afskaffer efterårsferie og som stiller vinterferien i farezonen. Der er bred enighed om, at det er et lille offer at bringe for en bedre fremtid.

For langt ude at droppe efterårsferien!

Ude på skolerne er stemningen dog en anden. Tejs fra 1. g. på Søndre Borgerdyd Gymnasium har meget svært ved at tro, at det er slut med efterårsferie og formodentlig også snart vinterferie: “Hvornår skal jeg så tage til Prag og tjekke den lokale kultur ud! Hvis nogen finder ud af, at Jesus var en and, så skrotter de vel også både juleferien og påskeferien! Det er jo helt ude i hampen!”

Undervisningsministeriet forventer at tiltaget allerede vil kunne ses, når næste PISA-undersøgelse offentliggøres. Resultatet af PISA-undersøgelsen vil have stor indflydelse på, om vinterferien også skal inddrages.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

This article has 121 kommentarer

 1. Hvor har i så fundet det henne?, på SnydDanskere.dk?

 2. Anne Marie Larsen

  Det eneste der kommer ud af at der skal mere skole for alle skolesøgende, kan da nemt have den modsatte effekt,der kommer flere skoletrætte elever og stressede børn. Hvis de vil have børnene bedre skulle gøre undervisningens indhold mere spændende og attraktiv. Vores børn og unge, er stressede og psykisk belastede nok i dagens Danmark, så tag det lige lidt roligt stræberpolitikere.

 3. Det kommer ikke til at hjælpe.

 4. bullshit

 5. Dårlige PISA test er årsagen til denne desperations handling fra den danske regering.
  Det viser den hjernedøde kommentar om at vinterferien er i fare pga den globale opvarmning og deraf ingen ferie !! En minister udtalelse der fortæller alt om hvilken intelligens der ligger bag denne ide / beslutning.
  Kære politikker, tænk jeg nu bedre om og stop op før vi mister flere unge mennesker der blive skole trætte og opgiver at honorere samfundets sygelige krav og forventninger.

 6. Michelle Boserup

  Ej, nu syntes jeg politikerne strammer den! Det er fint nok at de vil have os til at gå mere i skole, men at i så derudover tager vores efterårsferie fra os, det syntes jeg ikke er iorden, fordi at hvis vi skal tilbringe længere tid i skolen bliver der ikke tid til fritid. F.eks. på den skole jeg går på skal jeg til at gå i skole fra kl.07:45-14:45 hver dag! Jeg er en af dem der er træt af skolen pga, de kedelige og irriterende fag, og hvis jeg så skal til at gå længere tid i skole bliver jeg jo ikke andet end SKOLETRÆT!!!! Jeg syntes det er nogle dårlige akumenter for hvorfor vores efterårsferie er blevet taget fra os, og for at vinterferien er i fare for også at blive tage fra os!!!! Altså hvad sker der dog med Danmark…. Sikke et land vi lever i…!!!!!!!!!!

 7. Benjamin Exsteen

  Bullshit, ikke fair vi har stres nok i forvejen og vi bliver trætte og kan ikke tænke!

  • Det er vel for, at forbedre den dårlige gramma som du har.

   • Eller din. Lad mig rette dine kommafejl:

    Det er vel for at forbedre den dårlige gramma, som du har.

    Der skal ikke komma foran ordet ‘at’ når det efterfølgende ord er et verbum (udsagnsord). Du mangler derimod et komma foran ordet ‘som’, der starter bisætningen.
    Det hedder i øvrigt også ‘grammatik’.

    Jeg tror ikke de tilsyneladende dårlige resultater ved PISA-undersøgelserne kan forbedres ved mere skolegang. Jeg tror egentlig bare, at eleverne skal høre bedre efter. 😉

    • Hvor har du dog ret

    • Hahaha. Elisabeth 😛 må godt nok indrømme at du har ret.

     Har godt nok aldrig haft et godt grin med en kommentar som denne

    • Elisabeth.
     Nogle ting vil jeg give dig ret i men den med at høre bedre efter er ikke altid elevernes skyld det er ligeså meget lærernes der er en del lærer der er kedelig at hører på hvis nu de gjorde undervisningen sjovere ændrede det nok også noget ved eleverne.
     Vi mennesker lærer på forskellige måder.

    • Jeg har sympati for protesten vedrørende. afskaffelsen af ferierne, men det er nu ikke helt korrekt at der nødvendigvis skal komma før ‘som’. Man kan også udelade kommaerne foran ‘at’ fuldstændig. Jævnfør den nye retskrivningsordbog.

    • Fis af med dig

   • Som du også har

   • Som du tydeligvis også har

   • Eller for at forbedre din grammatik.

 8. Så latterligt. Hvad får politikerne til at tro, at at en yderligere belastning af elever, vil resultere i et bedre resultat i en latterlig PISA test.

 9. William Christensen

  Er det ikke mere nærliggende at tro, at øgede klassekvotienter, mindre tid til den enkelte elev, mindre forberedelsestid til lærerne, afskaffelse af ekstraundervisning er de virkelige årsager til at Danmark er på vej ned…..

 10. Det eneste dette vil resultere i, det er langt flere skoletrætte unge mennesker – det er ikke alle unge der kan klarer så meget skole uden noget ferie hvor man lige kan “lade lidt op” igen. Så det ville være en rigtig dum idé at afskaffe vores ferie ..

 11. Oliver Møller

  Hvis det så endelig sker. Så pjækker jeg fandme, ikke nok med at vi får skole reform så vi skal gå i skole længere tid, men hvis hun nu også fjerne ferien synes jeg nu at hun skider os alle sammen lidt op og ned af ryggen, men hvad fanden vil det gavne?

 12. Fedt alle hopper på den 😀

 13. Det kam godt være vi har lange arbejdedage, men det er efter skolen, hvor man har fundet noget man gider at lave. I skolen, i sær folkeskolen er det bare lort man får i hovedet, man sidder i et klasse lokale hele dagen og bliver mere og mere træt. Men selvom man har et arbejde man kan lide, har man sku også brug for ferie. Så at de fjerne to ferie uge vil ikke gavne noget, for det er i den triste tid af året, hvor man også bliver træt af vejret. Så det vil sku da ikke gavne nogen steder. De skulle måske tænke på at få noget mere indhold ind i undervisningen. Fond dog en spændende måde at gøre tingene på. !!!

 14. Nu syndes jeg sku at de strammer den fanme de tænker sku ikke på hvor meget de strammer den , så må vi sku til at stærke som alle andrer gør, de ku sku skære ned med en uge i sommerferien i stedet ….. Nu syndes jeg sku det er en tak for meget at ødelægge for vores børn…

 15. Nu synes jeg godt nok at det er ved at blive for meget..!!! Hvorfor skal børn presses så hårdt, de har jo mere end rigeligt i forvejen af skolegang… Det fører ingen steder, hvis de ikke kan få lidt ferie.. Men det er jo også bare så nemt for politikerne at sige at de skal være mere i skole, det er jo ikke dem der skal sidde med vores børn, når det er de kommer hjem fra skole, og tage en kamp op med dem.. Det vil ødelægge deres skolegang og det vil helt bestemt også ødelægge stemningen i hjemmet.. Så vil man få trætte og stresset børn, men helt bestemt også forældre.. Det er sgu en ommer, tag jer da lige sammen, vi vil jo gerne alle kunne leve uden at skulle kæmpe med børnene efter at komme hjem fra, for eksempelvis arbejde.. Ja ja, det er jo et frit land vi lever i, Hurra For Danmark (Ironi kan forekomme)
  Som Sacha Synger: Giv os Danmark tilbage!!!!!!

 16. Klamme røvhuller! Min tur til Dubai skal fanme ikke aflyses pga jer! Dårlig ide!

 17. Hvis det ender sådan så kan i være 110% sikker på at der vil komme flere pjækkedage og sygedage. Men fuck jer. I skal fandme ikke bestemme over mit liv. Og næste gang i vil lave en undersøgelse så spørg dog FORHELVEDE nogen af skolebørnene, er i totalt idioter eller hvad?

 18. Sjovt at ingen kan se at det er falsk.. Læs nu ordentligt efter, google “søndre borgerdyd gymnasium”, I finder ikke noget, og det var da egentlig også et pudsigt navn, hva? Og den danske vinter kommer højst sandsynligt stadig til at være ret svingende, som den har været i nogle år nu. Så det er ikke et særlig godt argument for at afskaffe vinterferien.. Og hvem er deres kilde? Jeg tror ikke en skid på det her 🙂

 19. God ide , der er jo ingen der hjælper til i kartoflerne mere

 20. Hvad fanden tror i vi er os skole børn
  Er det ik mening at man skal prøve a være så glad som man kan når man skal i skole så nytter det sku ik i gør det værre at tag vires ferier
  Det ville være det samme som at tag jers ratigheder..!
  Vi ik slave vi børn som prøver få noget fritid vi kan sku godt vente til vi bliver voksne med at knokle hele dagen men vi børn og lad os dog være det
  Det som der står mange steder er Danmark et frit land men det er det fandme snar ik mere!

  Tak for igen ting godt i kan tænke på jer selv!!

  • Vores* og Snart undskyld er kun 12

  • jeg bryder mig ikke om man måske fjerner efterårsferien og måske endda også vinterferien! Det kan godt være at politikerne tror vi bliver klogere af længere skoledag og mindre ferier med det eneste der kommer ud af det er trætte elever der ikke lærer så meget som politikerne nu har regnet med og sandsynligvis ender det sikkert med mange pjækkedage.

 21. Tidens Nyheder er et nyhedsmedie, som går op i IKKE at skrive sandheden. Faktisk er alle indlæg på siden det pure opspind. Her vil konspirationsteoretikere sige, at “Ingen røg uden ild”. Eventuelle ligheder med sandheden beror på tilfældigheder og er (måske) ikke tilsigtede.

 22. Susanne Vranceanu Simonsen

  Måske en bedre idé og forkorte sommerferien med en uge eller to, I stedet for at sløjfe efterårsferien og vinterferien – på den måde får børnene de tiltrængte ferie/pauser fordelt på året og vi undgår skoletrætte børn…

 23. Marie Mathiassen

  Ha ha ha ha ha ha! Sikke et godt grin man får sig, det er simpelthen den bedste fuphistorie jeg længe har hørt! 😀

 24. Den er så langt ude, at vores undervisningsminister sagtens kunne have udtalt det. Men tak for grinet til tidensnyheder (eller “fyheder”

 25. Det er bare ikke iorden… Det kan godt være at i holder os i skole til klokken 16 og gør sådan så vi ikke får et socialt liv, men at begynde at tage vores ferier bare på grund af et vi ikke er “dygtig” nok. De gør det kun være, folk begynder at pjække mere, og hvis der sket mere kan det ende med at familier flytter fra Danmark (det kan godt være at jeg overdramatisere, men dette burde stoppe… De burde hører på os der “lider” under det!!)
  Jeg er i værtifald træt af at hører på mere politisk lort de går og siger om at om at bi skal være bedre i skolen og få bedre karaktere, de burde bare lave undervisningen mere spænde, så vi ikke er nød til at side på vores flade røv hele tiden!
  P.S FUCK POLITIKERNE, de ved ikke en skid og specielt hvordan vi har det med dette!!!!!

 26. Tror sgu de fleste herinde godt kunne bruge noget mere skolegang, når de hoppe i med begge ben… Det er en joke folkens, en utrolig åbenlys en af slagsen, man er fandme ikke for kvik, hvis man ikke kan se det 🙂

 27. Thomas Fredborg

  Hvis meningen er at vi i Danmark ønsker et dårligere resultat end det politikerne mener der er tilstede Idag, så er der helt sikkert den rigtige retning de tager.

  Det er det samme for børn som voksne, et fultidsatbejde at gå i skole. Børn har også brug for at koble af og bare være børn.

  Børn er individuelle væsner som kobler af på deres egen måde. De har allerede nu, en fremtid hvor de skal knokle “røven” ud af bukserne for at hamle op til de krav der stilles.

  Lad nu være med at tage den frihed væk fra børnene som de nu har med efterårsferien og vinterferien. Det er deres ferie, som kan bruges på aktiviteter som ikke indebære skole gang.

  Børnene går i skole og får undervisning, får værktøjer som de kan tage med hjem og bruge til lektielæsning, og få den hjælp af deres forældre som selvfølgelig gerne tager det som en pligt at hjælpe deres børn med læktierne hvis der er brug for det.

  Allerede nu, har man skærpet reglerne for de frikvarter som børnene har i skolen. Visse steder i dag, har børn undervisning i 2 timer af gangen. Hvilket i min verden allerede der, er for lang tid i sammenhæng. Undersøgelser viser jo klart og tydeligt at, hvis man ønsker den optimale opmærksomhed for børn, så hedder det 45 min undervisning og så et frikvarter.

  Man skulke måske overveje at, her tænker jeg på mig selv, begynde at gå ind i politik og blive politiker, for at få retter op på de hjerneblødninger som bliver tager i dag.

  Børnenes fremtid skal ikke kun handle om at lave lektier og knokle “røven” ud af bukserne, det handler også om, at finde frem til den person man er. Finde ud af, hvem er jeg, hvad kan jeg godt li at bruge min fritid på. Lære at udvikle sig som et barn og IKKE et voksent menneske. Børn et børn, som til tiden tager nogle forkerte beslutninger og lære af det. Der er vel det som man Idag kalder læringsprocessen i at håndtag at være barn, til at træde ind i de voksnes rækker når den tid kommer.

  Kort og godt:
  Lad nu børn være børn. Tag ikke den frihed, som allerede nu er indskrænket, fra dem. Børn skal nok lære det de skal lære, de har bare brug for de rigtige værktøjer og løringsprocesser. Hvis børn ikke får liv til at være børn, så tør jeg sket ikke tænke på, hvilke mennesker de vokser op til at blive.

  Håber jeg har kunne komme med lidt indput til denne debat.
  Jeg elsker hvert falde mine børn højt nok til at mene, de skal sgu være børn og ikke voksne mennesker i “mini format”

 28. vibekefongyllen@gmail.com

  Hvis det virkelig skulle være sandt….så er det da helt hul i hovedet :@
  Nu skal ungerne i heldagsskole….og nu så også have taget et pusterum fra dem :@
  HVIS man skulle tage en uge….så skal den da tages fra sommerferien…. Den kan blive lang for nogen og ALLE, både børn og voksne har brug for pusterum i dagligdagen…Så at tage hverken efterårsferien eller vinterferien er da fuldstændig gak :@

 29. Det er latterligt…. 🙁

 30. søren lysgaard

  Dette er en joke. Men siden så mange er blevet så overbevist om artiklens rigtighed, ville det måske være en god idé at indføre det, og helst med tilbagevirkende kraft, så de af danskerne der ikke har lært at læse mellem linjerne, kunne komme til det. Så fremstod gennemsnitsdanskeren lidt mindre ubegavet,og måske ville det smitte af på de yngre generationer.

 31. Jeg har ikke noget imod en uge mindre ferie, men at det skal gå ud over efterårsferien er jeg lidt træt af. Det er nu dejlig nok at have en uge fri imellem sommer og jul. Hvorfor kan vi ikke bare starte i skole en uge før?!

 32. Hvis efterårsferien bliver afskaffet, resulterer det i et stigende antal elever der pjækker.
  Regeringen kan rende og hoppe…
  Jeg holder mine ferier uanset hvad, og jeg vil oven i købet råde andre til at gøre det samme

 33. Så meget gerne at man i stedet for at fjerne efterårsferien, reviderede på skolefagene og fjernede håndarbejde samt sløjd. Hvor mange har behov for at lære at stoppe sokker og snitte et skærebræt ?
  I det forgangne skoleår havde min søn i 4 kl. hele 2 moduler håndarbejde mod kun 1 modul engelsk. Havde meget svært ved at se fornuften i det!!

 34. TIDENS NYHEDER UDE AF TRIT MED TIDEN

  Tidens Nyheder har fået galt fat i de sidste nyheder fra Undervisningsministeriet. Ingen ønsker at fjerne hverken Efterårs- eller Vinterferien. Men der kommer til at ske store forandringer.

  Da Danmark, med skiftende regeringer, gang på gang har scoret alt for lavt i de berømte og berygtede PISA undersøgelser, og fordi det efter en hel strøm af skolereformer søsat af Undervisningministeriet, stadig ikke er lykkes at rette op på problemerne, er man nu begyndt at lede efter løsningen .

  FARVEL TIL UNDERVISNINGSMINISTERIET

  Regeringen har besluttet, at da problemet åbenbart ligger i Undervisningsministeriet, vil man simpelthen nedlægge ministeriet. Det er imidlertid endnu ikke afgjort hvilket ministerium ansvaret for uddannelsen af vores unge skal høre ind under, men Forsvarsministeriet er et meget godt bud, da de jo har meget erfaring med at skabe ro, rundt omkring i verden.

  Ib Rene Cairo

 35. Helt okay synes jeg. Jeg er under uddannelse og hvor uddanner mig,er der ikke noget der hedder vinterferie,påske El efterårsferie ferie. Dette betyder at jeg har problemer med at få ungerne passet fordi jeg skal i skole. En anden fordel er,at rejser vil blive billigere, fordi alle ikke rejser i vinter og efterårsferi en.
  Så fint for mig at nedlægge de ferier

 36. Nu har jeg godt nok ikke børn men Havde jeg haft var de ikke kommet i skole den uge. Nu er det jo heldigvis ikke regeringen som bestemmer om jeg Skal sende mine børn i skole

 37. Steen Lorentzen

  Vor tids politikere viser desværre, at den undervisning de har modtaget, har været uinspirerende og alt for kort.
  Derfor forstår jeg så glimrende ministeren.
  Den skolegang som har været min skæbne, burde måske tilbydes hele ministerholdet. Det kræver bare, at de prøver noget nyt, nemlig at tænke nyt. Med den rette undervisning, kan der gymnasierne spares.
  Indlæring har intet med tid at gøre. Det er motivationen, der bærer igennem.

 38. Ja man kan da heldigvis stadig blive syg så kan man da holde ferie på den måde.

 39. Grethe Elisa Malmo

  Her er så underlig! Kanskje jeg har havnet på feil klode!? Hilsen lærer i Norge. Støtter danske lærere 100%.

 40. Hvor ER det sjovt at se, at så mange tager disse oplysninger alvorligt. På den anden side er det også sørgeligt, at det kan ske. Det siger meget om, hvor megen tiltro mange mennesker har til vores undervisningsminister – i særdeleshed efter gennemførelsen af skolereformen. Vi kan forvente os alt!

 41. Tidens nyheder er et MEGET informativt website.

  Jeg har lært at kildekritik samt retskrivning ikke er noget der er specielt udbredt (og taler ikke om grammatik nazister, men bare at ikke kunne se forskel på “være” og “værre” etc..

  Så her er et råd til tidens unge – LÆS for fanden, få papir på et eller andet – der er MANGE penge at tjene i fremtiden med den kløft der kommer til at være imellem snot dum og normal (du behøver ikke engang være et geni – bare normal vil gøre det)

 42. I er alle sammen så kloge . men hvad med noget kildekritik ….

 43. Godt det bare er fub! 😀

 44. pige på 13 år

  Jeg ved ikke helt om det kan passe..men hvis det er sandt….så vil jg bare pjække….dt er den dårligste ide jg nogensinde har hørt….jg kan ikke unværre efterårs og måske vinterferie

 45. Hvordan kan det danske folk sitte stille og se at skolen blir ødelagt?

 46. Fuck Danmark skråt op i røven med skolen hvis de tager min ferie fra mig så tager jeg fandme og plykker skole ministeriet håret i røven jeg ville ikke sidde til kl 16:00 og få strees med adhd og sidde og vente på nu skal jeg tage mere medicin dårlig nu virker det ikke længere jeg pjækker fra skole hvis det er sandt jeg går i mod Danmarks regering hvis de tager min ferie fra mig

 47. Kunne man ikke droppe nogle af fridagene i foråret i stedet for. Der går de jo dårligt nok i skole.

 48. Faebooks beskrivelse af Tidensnyheder: “Tidens nyheder er en nyhedsside der går op i IKKE at skrive sandheden”. Bum – Men må indrømme, jeg blev lige bekymret et øjeblik!

 49. Nu må de sq snart stoppe hvad med at hjælpe de studrene istedet for at lave lort i det være gang jeg vil vædde med det bliver kun værre nu hvor i ikke giver skolebørn og studerende nået luft i hovedet men istedet vil de tage nogen dage fri de laver sq for meget lort for Danmark
  VIL HAVE DANMARK TILBAGE IGEN!!

 50. Alså jeg skal noget i efterårsferien og selvom den bilver afskaffet skal jeg det afligevel !!!!

 51. Mon ikke dette blot er en And, altså ikke Jesus – blot en And. Overført for en lille forkert Historie. God sommer. Og i må gerne rette mine grammatiske fejl.

 52. Det ville være bedre, hvis børnene havde længere dage, end at afskaffe ferien. De har jo brug for ferien. Det nytter ikke noget at gå hjem kl 13:00 og afskaffe ferien, de kunne gå hjem kl 15:00 og beholde deres ferie for så bliver feriedagene dækket i de lidt længere hverdage!

 53. Søren Jakobsen

  Mon ikke det var bedre, at afkorte den i forvejen alt for lange sommerferie.
  Hvad med Folketingets efterårs/vinterferien…bortfalder den mon også? Eller afkortes den flere måneder lange sommerferie i folketinget mon? NÆPPE

 54. fuck jer!

 55. Det ikke rigtigt mennesker .

  Det en joke

 56. Sut en stor fed pik, i magtliderlige skvatnakker!

 57. Jamen så må i da som politikere gå foran med et godt eksempel og afskaffe de 3 måneders sommerferie i har givet jer selv.

  Det eneste i får ud af det er, at de danske børn bliver skoletrætte, da de ingen ferier har at se frem til.

 58. Sikke dog en lorte land jeg bor i

  Først skal vi til at gå længere tid i skole, hvilket vil sige at jeg nu er i skole fra 8.05 – 16.05, hvilket vel er fair nok hvis vi så og bare fik lov til at lave vores lektier!
  Jeg har lektiehjælp EN gang om ugen, om mandagen i to timer, så udover at skulle længere tid i skole har jeg stadig lektier for derhjemme, endda mange lektier.
  Det er ikke særlig tit at vi laver bevægelse , højst 10 min om dagen.
  Så hvis i også begynder at tage ferierne fra os går det da helt galt.
  Vi bliver trætte af at gå I skole og får ikke en skid mere ud af undervisningen fordi vi er trætte hele tiden.
  Hvis vi ikke synes det er sjovt eller noget så guder vi sgu heller ikke at høre efter
  Lige nu er jeg i skole næsten lige så meget som min far er på arbejde!
  Og når man så også skal til fritidsaktivteter bagefter, for mit vedkommende ud og ride, så er det sgu hårdt!
  Stop det nu

  Vi ender bare som stressede og trætte voksne med sådan en barndom

  • Måske har du brug for den ekstra uges skolegang ?.
   Du kunne evt. bruge den til at lære om kildekritik.

   Dette er en satireside, hvilket betyder at det der står i artiklerne ikke er rigtigt…

 59. Tage ud og demonsterer .. man skal ikke finde sig i alt… så skal politikerne også droppe deres ferier

 60. Synes ikke det er i orden!
  Hvad er det for et land vi lever i!? Ender med at alle dropper ud af skolen eller pjækker!

 61. Stop nu jer selv

  Tidens Nyheder er et nyhedsmedie, som går op i IKKE at skrive sandheden. Faktisk er alle indlæg på siden det pure opspind. Her vil konspirationsteoretikere sige, at “Ingen røg uden ild”. Eventuelle ligheder med sandheden beror på tilfældigheder og er (måske) ikke tilsigtede.

  Chefredaktør på Tidens Nyheder er Bjørn Johansen, som står for alle nyheder på siden.

 62. Det er for sjov folkens?? det er en nyhedsside der selv finder på nyheder?

 63. Bernd Meier-Larsen

  Det er da godt nok gennem tænkt. Hold da kæft! Virkelig utroligt de ikke tænkte på det i 90’erne. Ironi!!!!! Skulle man ikke prøve på at få timerne til at blive mere spændene så børne gider sidde der. Tvang kommer man ingen vejne med med børn og synes ikke der er sket meget på det punkt.

 64. når der ryger en uge måske 2 med mor og far

 65. Hold nu op med det brokkeri.. Hvad fanden gør i når i skal ud og arbejde nogle har sku slet ikke ferie ud over de 5 uger man skal have.. I skole elever og studerende.. Bare kom igang med og lære noget..

 66. Skær dog hellere af den lange sommerferie, i stedet for at tage af den pause de studerende har i efteråret. Jeg tror bestemt, at den er et nødvendigt break for ikke at koge over og blive skoletræt.
  Derudover er PISA testen en latterlig grund. Hvad med at se på selve undervisningen, gøre den mere interessant, mere lærerig? Opfatter selv, at samtlige lærere underviser med den samme form for tavleundervisning. Alle disse indgreb i skolesystemet er da kun med til at forværre situationen og gøre elever, samt lærere, trætte og slidte!

 67. Er det her en syg joke. Hvis det er er det ok. Hvis det ikke er har jeg vil angreb på det danske skole væsen i morgen. Min søn har gået næsten en måned i skole i det nye skole år . 10 klasse mindst to gange om ugen er en lære syg timerne bliver aflyst og det kommer ingen vikar. Så hermed erklære jeg krig hvis dette er sandt.

 68. Pyha tak gud det var en joke. Var lige ved at køre kanonerne i stilling. Hi hi

 69. Fint med fokus på optimering af PISA niveauet..
  Men helt ærlig.. Politikerne har vist tabt følingen med dagens dansker.
  En anden sag er, at droppe børne ferierne vil medvirke til endnu mere kløft dannelse mellem børn og forældre da den travle hverdag og forlængede skoledag allerede påvirker kvalitets tiden.???!!!
  Kærer politikere tænk også lige på hvad det gør for økonomien.. Rejse selskaber, forlystelsesparker, Indkøbscentre og udflugter til kultur historiske arvestykker vil miste omsætning og i sidste ende skabe fyringer..
  Er det endnu en finans krise vi skal kører i stilling…!!!???
  Det virker vist som et ikke gennemtænkt forslag….

 70. De tænker da med røven.
  Børne er i heldagsskol og læksere skulle de ik have men de han mange flere en før hvad hjælper det så det får da ikke tid til noget andet en skole.
  Også vil de tag ferie fra dem er de ikke begyndt og pjække så gør de det da nu

 71. Hmmmm så går det ud over nogle andre ting
  Som fx den der skal overleve på rejser , oplevelser , og det at vi bruger penge på at tage ud og hygge og det at samle familien i en så ellers så stresset hverdag , vi skal ha børn men ikke har tid til dem , der er da ikke noget så godt som at far til fire el min søsters børn kommer lige til en ferie og man kan hygge ! Hvor skal de så lære at bare slappe af og fam hygge hvis de er i skole hele tiden ! Det er jo mange timer de er afsted nu og de store har også deres job og fritid de skal passe stop nu med at blive ved med at lave noget om der virker knus en mor

 72. Hvor meget ferie skal vores politikere så have frem over

 73. Nu må de altså holde!!
  Skole ferierne er til for at de danske skole elever skal have tid til familien, og ‘lade op’ til de næste mange måneder! Først skal folkeskole eleverne gå længere tid i skole, og nu vil de skrotte vores ferie! Det er fandme for langt ude!! Og hvis de spørg de fleste på uddanneler i Danmark, så er det kun dem selv der synes det er en god idé! Unge mennesker i dag bliver ikke klogere af at blive presset til at lærer noget, men af lysten til det! Det er virkelig langt ude i hampen.

 74. Der er satme aldrig nogen der spørg os elever på folkeskoler osv. Vi for hele tiden bare at vide at vi skal blive bedre og dygtiger. Jeg kan ikke se grunden til at afskaffe både efterårsferien og vinterferien. 2 uger fra eller til, gør ingen stor forskel.
  Grunden til at man har disse ferier, er jo fordi at man skal kunne være sammen med familien. Hvor man kan tage på tur og ferie. Så nu må i der sidder i regeringen snart til at tage jer sammen, for af hvad jeg ved mangler i ikke noget. Vi elever vil også gerne have lov til at have lidt kvalitetstid med hvores familie og venner, hvis de bor langt væk bliver der kun mindre og mindre chancer for at se dem. Jeg er kun 14 år og syntes at vi elever også har noget at skulle have sagt

 75. Det gør os nødvendig vis ikke kloger hvis vi går skole træt for så er der ikke nogen der laver noget i timerne og alligevel selvom vi har “lektiecafe” når vi stadig ikke at lave halvdelen af lektierne i skolen så de må komme med hjem og laves der hjem og det kalder jeg at tage skole arbejde med hjem og jeg vil bare lige sige at jeg er væk op til 8-9 timer dagligt og det er mange timer at være væk når der også er fritids interasser og ting der skal gøres der hjemme.

 76. Min datter er startet i 7. klasse. Hun har ekstremt lange dage hver dag. Hvis de bliver frataget efterårs- og vinterferien, er der ingen tid for dem at stresse af i.

  De danske politikere efterlader på mere eller mindre alle områder ingen grund til respekt, og JEG ER EFTERHÅNDEN TEMMELIG MEGET FLOV OVER AT VÆRE DANSKER……

  Nej, Jeg er ikke FLOV over at være dansker og bo i Danmark – jeg SKAMMER mig!

 77. Det ville give meget mere mening hvis eleverne i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne virkelig forstod hvorfor det er SÅ vigtigt at ligge godt i PISA undersøgelserne. Danmark er et videnssamfund og vi lever af at eksportere viden. Det kan vi ikke hvis vores unge bliver dårligere og dårlige, samlinget med de lande der er i rivende udvikling. Måske skulle noget af den tid regeringen ønsker at tage fra vores børns ferier bruges på at udvide deres horisont. At få indblik i vigtigheden af at blive klogere. Her mener jeg ikke et power point oplæg fra elever og lærere. Dette kunne gøres ved bl.a at rejse til andre lande og følge de unge menneskers hverdag og skolegang, lave målrettet undervisning i vigtigheden af at blive klogere. Ikke mere MAS (mere af det samme), det skal ske ved at motivere de unge 🙂
  Og ja, vores unge er dovne og forkælede, men det er vores egen skyld.

 78. Inden I nu går helt i koma over denne “nyhed”, så tjek lige kilden:

  “Tidens Nyheder er et nyhedsmedie, som går op i IKKE at skrive sandheden. Faktisk er alle indlæg på siden det pure opspind. Her vil konspirationsteoretikere sige, at “Ingen røg uden ild”. Eventuelle ligheder med sandheden beror på tilfældigheder og er (måske) ikke tilsigtede.”

 79. Konsekvensen af at sløjfe efterårsferien er at forældre tager deres børn ud som det passer ind i deres ferie… Hvis der skal sløjfes noget er det den lange sommerferie børn har… Den sætter nemlig mange børnefamilier i et svært dilemma 6 uger skal indækkes af de voksnes 3 ugers ferie.

 80. Er der nogen, som gider forklare den kære Antorini hvordan global opvarmning fungerer?

 81. Så bliver der igen mere ferie til forældrene mens børnene bliver passet / går i skole osv.
  Flere syge børn – skole trætte børn og så er der dem som tager ungerne ud af skolen for at få mulighed for at stresse af uha dem bliver der mange af !!
  Lange dage i skolerne ude i det Danske land – fritids job – sport osv.
  Vi køre vores børn ned og hvad bliver der så af lille Danmark !! Jeg syntes vi er ude i straf

 82. De burde forkorte sommerferien i stedet

 83. Jeg ved ihvertfald fra mig selv at efterårsferien er et break for mig, jeg bruger den til at komme til hægterne igen og få energi igen. Når vi kommer hen mod efterårsferien er jeg ved at være træt og trænger til en pause fra skolen. Hvis jeg ikke fik ferie ville det ende med en sygedag.
  Jeg synes det er noget være pis med at vi skal blive bedre i Danmark. På skolerne opfordre de os til at tage på teknisk skole, da der mangler håndværkere. Der er lange imellem gode håndværkere i dagens Danmark. Hvorfor skal altid være så godt ud ad til og kan man ikke bare være tilfreds med der vi nu er.
  Kære politiker, lad vær med at afskaffe ferierne, det kommer til at koste i den anden ende.

 84. Så heller afskaffe to ugers sommerferie og så beholde de to andre uger efterår og vinter

 85. Måske det skulle overvejes at forbyde eleverne at holde ferie uden for skolernes officielle ferier i stedet. Mange elever vil ikke få mere skolegang ud af det, da de tager af sted på skiferie eller andet alligevel. Det er ikke en enkelt eller to ugers fælles ferie, der er skyld i at mange elever lærer for lidt, men det alt for høje fravær mange elever har.

 86. Afskaf da også juleferie og sommerferie, hvad skal vi med alt det ferie? kun til at blive sløve af.

  Afskaf alle helligdage som grundlovsdag mv. folk skider jo på det alligevel.

  Afskaf 1. Maj Fagforeningen gør jo intet alligevel og staten bestemmer snart det hele så, hvad skal vi med den?

 87. Føj de tror de hjælper men de sender en masse børn ud over afgrunden pga stress og psykisk belastning ikke noget under at det går ned ad bakke for Danmark med den regering de ødelægger vores smukke lille land

 88. Synes det er total latterligt at droppe ferier kroppen har jo også brug for pause og den uge kan bruges til at lade kroppen op igen. Og så er der jo også studerende der har børn og de har da godt af ferie til at være lidt ekstra sammen og lave lidt ekstra sammen. Og tror ikke en skid på at vi og vores børn bliver dygtigere.Det er lige så vigtigt at højne kvaliteten af undervisningen.

 89. Fuck dem der har valgt det her. Just saying man go to hell! FUCKERS!

 90. Fuck jer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 91. Fuck jer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 92. Fuck den nye skolereform og fuck politikerne. Rend mig et vist sted!

 93. hvis det er sandt er det da kun en god ting. Hvad filan skal i bruge efterårsferie til, i har lige haft sommerferie og jule OG vinterferie lurer om hjørnet. Jeg har ikke haft efterårsferie siden gymnasiet og ved i hvad man kan faktisk godt overleve uden. Jeg havde to ugers sommerferie i år, så tilbage på job, og næste gang jeg har fri, er dagene mellem jul og nytår (måske hvis jeg kan få fri)Stram ballerne – hvordan tror i det bliver når i bliver voksne og træder ind i det virklige arbejdsliv (og her taler jeg ikke om et job i det offentlige med 2 barns sygedage, øvdage, omsorgsdage, afspadsering, men i det private) her må man spare på sine fridage som man bl.a bruger når ungerne er syge i mere end en dag. Og her findes konceptet “efterårs og vinterferie” ikke… jo man kan selvfølgelig bare tage fri der, men så er fridagene brugt og så har man et problem når ungerne bliver syge. Så kan ikke tage jeres tuderri seriøst…velkommen til den virklige verden folkens

 94. Hvor er det dog langt ude. Tænker man overhovedet ikke på eleverne???børnene bliver hurtigt skoletrætte og selvom de har mere bevægelse i skoledagen er de mindre sociale. Er det sundt??? Nej for når de kommer hjem er de trætte og så foretager de sig intet. Nu afskaffer de også efterårsferien. de må ikke være rigtig kloge. Helt ærligt tænk dog lidt på børnene.

 95. Jeg kunne godt tænke mig og vide hvor denne artikel kommer fra….

  For Jeg kan som elevrådsformand og bestyrelses medlem på mit gymnasium forsikre om at denne artikel højest sandsynlig er løgn.
  Efterårsferien og Vinterferien er nemlig ikke regeringsbestemt, men kommunalt og institutionsbestemt d.v.s at regeringen ikke kan afskaffe efterårsferien eller vinterferien, da det er op til den enkelte institution, de kan dog gøre 2 ting 1) gøre det decideret ulovligt at have ferie i uge 42, 6, 7 og 8, eller 2) gøre kravet om timer pr. år større.
  Nummer 2 har de allerede gjort med den nye skolereform og nummer 1 vil bare gøre at skolerne rykker ferierne en uge frem eller tilbage.
  Derfor vil jeg gerne stille spørgsmålstegn til denne artikel om dens troværdighed, for det virker ikke som om at det er helt rigtigt…

 96. En gang lort at lukke ud!
  Og så ingen vinter-ingen vinterferie ???
  For det første, børn er børn og ikke voksne, ergo skal de ikke arbejde som voksne.
  OG Måske vi skulle have MEGERT STØRRE FOKUS på vores KLIMA?!?!!
  Hvis vi ikke har det, så er vi her slet ikke i fremtiden og hvad får vi så ud af deres stundtnummer?!!?
  Der skal tænkes i langt større bane, end bare en ferie!
  Vi er selv skyld i, at der ingen sne kommer, for alt handler om penge og magt, i stedet for at tænke over hvad der kommer først, vores overlevelse !! Uden den kan alt andet være fuldstændigt ligegyldigt!!

  Øv hvor jeg skammer mig over vores regering og hvordan vores system er skruet sammen!!!

 97. Ha ha, folk er så dumme. Det skræmmende er dog at halvdelen af de dumme herinde er skolelærere. Det er altså dem der skal undervise vores børn. Jesus Christ!

 98. Martin Jørgensen

  Efter at have set udsendelserne omkring den danske folkeskole, føler jeg mig overbevist om, at indførsel af disciplin, ingen mobiltelefoner og Facebook samt konsekvenser generalt ville have den tidobbelte effekt i forhold til en uges skolegang ekstra!

  Tror det er for længe siden de danske politikkere har været ude og se hvordan den virkelige verden hænger sammen.

  Hvor mange ugers ferie er det nu i øvrigt egentlig sådan en folketingspolitikker har om båret?..

 99. Hvis det her passer ,så må de snothvalpe, i ministeriet godt nok være dumme i hovedet. Alle os skole elever, skal også have fri til lige at koble af, og ikke få steds af alle de timer vi nu har, + lektier der hjemme. De tænker med røven syntes jeg! Det kan ikke passe at vi skal staffes pga. at alle de andre i en klasse, ikke gider tage sig sammen, og fjoller så man ikke kan koncentrere sig. Nu hvor de er igang med alle de lange skoledage, så har de jo allerede ødelagt fritidsinteresser, og arbejde efter skole. Regeringen er da ligeglade med børn åbenbart.

 100. ARE YOU KIDDING ME

  Hold kæft, hvor er folk der kommenterer herinde dog bare dumme. HELE ARTIKLEN er fup. Medmindre i hører noget som dette fra respekterede landsdækkende aviser kan i nok GODT regne med at det hele er løgn.

  oh my god

 101. Anette Markussen

  Hvis det er sandt, er det da bedre de tager en uge i sommerferien.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*