DNA-register for hunde skal minimere problemer med hundeekskrementer (foto: jeancliclac/Photoxpress)

Husk posen til Fidos efterladenskaber – Et nyt DNA-register for hunde kan gøre det dyrt at glemme

 

Et nyt DNA-register for hunde skal være med til at skabe rene skosåler, parker og stier – og samtidig sikre 700 nye arbejdspladser. Alle danske hunde skal registreres i et DNA-register, så man via scanning af efterladenskaber kan give ejeren en bøde på mindst 600 kroner.

Ifølge de kilder, som Tidens Nyheder har talt med i Justitsministeriet, startede det hele egentlig som en joke i Snapsetinget på Christiansborg. Da justitsminister Morten Bødskov (S) hørte om tanken, bad han sine embedsmænd om at undersøge mulighederne for at gennemføre initiativet.

På baggrund af deres rapport blev der fremsat et lovforslag, som blev vedtaget med stort flertal den sidste dag inden Folketinget gik på sommerferie.

Saml op eller betal ved kasse 1

Planen er, at alle hunde skal være DNA-registreret senest 1. september. Hundeejere, som ikke har registreret deres hunde inden da, vil få en bøde på kr. 1.500.

Det har givet ekstraordinær travlhed hos landets dyrlæger, som varetager DNA-prøverne, som skal sendes til DNA-registeret for danske hunde. Hvalpe skal registreres senest 5 uger efter deres fødsel.

Det koster kr. 600, når første gang ens hund bliver snuppet af DNA-kontrollen, og der er ingen ankemuligheder. For hver overtrædelse stiger bøde med 50 %, således at anden overtrædelse koster kr. 900, tredje gang koster kr. 1.350 og deropad.

I sommervarmen er 600 DNA-indsamlere ved at blive uddannet til at indsamle hundeefterladenskaber, som skal analyseres. Disse prøver sendes til et centralt laboratorium, som sammenholder DNA-materiale med infomationer fra registeret. Alt i alt forventes initiativet at give 700 nye arbejdspladser, som er selvfinansierende.

DNA-register er en pengemaskine!

Blandt mange danskere er glæden stor over udsigten til færre brune pletter på gader, stræder og plæner. Hos Dansk Kennelklub ser man noget anderledes på ordningen.

Kommunikationschef Ib Schäferhausen udtaler i den forbindelse: “Det er ren og skær chikane af vores medlemmer. Vi er harme over endnu et tiltag, som hiver pengene ud af lommerne på vores medlemmer. Dem, som har udtænkt dette, må have haft l..t mellem ørerne!”

Den enkelte hundeejer skal selv betale for DNA-registreringen. Prisen varierer lidt fra dyrlæge til dyrlæge, men ligger omkring kr. 375,- pr. hund.

 

 

 

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

This article has 1 kommentar

  1. ALT FOR HUMOR.. 🙂
    Kom endelig med flere. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*