Nu kan du bestemme, hvordan det skal lyde, når du bruger dit blinklys

Nu kan du bestemme, hvordan det skal lyde, når du bruger dit blinklys

 

Fredag efter fredag kan man på p4 Københavns Radio høre Povlsen og Holm finde musik, der matcher til forskellige bilers blinklys. For nogen måske et lystigt indslag på vejen hjem i bilen. For Yamoto Sibashi var det starten på en blændende forretningsidé: Muligheden for at vælge sin egen blinklyslyd til sin bil.

Da Tidens Nyheder møder Yamoto Sibashi i Københavns lufthavn, er det for at høre om den løsning, som meget vel kan blive årets gaveide:

Bestem selv, hvordan dit blinklys skal lyde. Yamoto Sibashi er ikke hvem som helst. Han er udviklingsdirektør i det japanske firma GadgetCo, som leverer alverdens gadgets til hele verden. Han fortæller henrykt om, hvordan han, efter en messe i København, hørte udsendelsen Povlsen og Holm i en taxi. Det var startskuddet til en ide, der siden blev produktudviklet i Japan og nu er klar til verdensmarkedet.

Produktet kan anvendes til alle biler, der er produceret i 2008 eller senere.

Produktet bliver lanceret under navnet Zikajdi, hvilket er japansk for “Dit eget valg”.

Vi er stolte

Da Tidens Nyheder beder Povlsen og Holm om en kommentar til, at de har inspireret til en verdensomspændende forretningsmulighed, kan de først ikke få luft. De får dog samlet sig, godt hjulpet på vej af deres duftforstøver og får sagt: “Vi er meget stolte. Det er ikke hver dag, man står fadder til noget så stort. Vi håber da, at vi bliver inviteret til Japan for at være med til den officielle launch. Måske vi kunne sende live fra Tokio? Det kunne sprænge skalaen for fredagshumør. Vi ville helt sikkert være langt over 10”.

Krone 121 har den også

Det forlyder, at udvalgte personer og institutioner i Danmark allerede har fået Zikajdi installeret. Anonyme kilder tæt på kongehuset har ladet vide, at Krone 121, en Bentley fra 2011, har fået Zikajdi installeret og at den valgte melodi er “Kong Kristian stod ved højen mast”. Ingen ved kongehuset har dog ønsket at be- eller afkræfte dette.

Forudser et milliardmarked

Yamoto Sibashi fortæller, at produktet forventes at sælge for mere end 180 mio. USD i 2017. GadgetCo har et katalog med mere end 150.000 melodier, som man kan vælge mellem. Både helt nye melodier og gamle klassikere. Det vil også være muligt at uploade egne lyde, der tilpasses digitalt.

Produktet, Zikajdi, skal bestilles via en hjemmeside, som snart bliver offentliggjort. Produktet leveres via e-mail og forventes at komme til at koste kr. 129 i Danmark. En speciel krypteringsteknik i filen betyder, at man kun kan bruge filen til en bil. Ønsker man en anden lyd til sin bil, bestiller man blot en ny.

GadgetCo arbejder på, at udvikle en løsning, hvor den valgte lyd afhænger af, hvem der kører. Så hver person, der kører bilen, kan have sin egen blinklyslyd. Der er ingen forventet lanceringsdato for dette. GadgetCo vil først se, hvordan markedet tager imod Zikajdi version 1.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*