Aldi indfører provisionsløn til kassedamer (foto: Bjørn Johansen)

ALDI indfører lav grundløn og provision til kassedamer: kr 45,- i timen + 0,1% af omsætningen i deres kasse.

Den tyske discountkæde ALDI går nye veje i Danmark i sine bestræbelser på at optimere driften. Den nuværende løn erstattes med en lav grundløn og provision af salget. Kassedamerne får fremover kr. 45,- i timen og 2 % af den omsætning de får gennem kassen. Ti liter minimælk udløser 80 øre i provision.

Der er tilsyneladende ingen ende på, hvor kreative man er hos ALDI. Hos ALDI har man netop opsagt alle sine kasseassistenter og andre i de fysiske butikker. De medarbejdere, som fortsat ønsker at arbejde for ALDI, skal skrive under på en ny kontrakt, hvor provisionsordningen indgår.

Tidens Nyheder har set en af de nye kontrakter, hvoraf det fremgår, at grundlønnen for en kassedame fremover bliver kr.  45,- i timen. Derudover kommer provisionen.

Udregninger, som ALDI har lavet, viser at den typiske kassedame kan forvente en løn, som svarer til det, som hun har i dag. Måske skal hun så bare sælge noget mere end i dag.

Rift om attraktive vagter hos Aldi

Den nye ordning vil betyde, at nogle vagter bliver mere attraktive end andre. Men det har ALDI også tænkt på. De har oprettet en børs, hvor de ansatte kan købe og sælge vagter. ALDI skummer 25 % af prisen. Derved sikres endnu en indtægtskilde. I Tyskland har denne løsning allerede indbragt ALDI et tocifret millionbeløb – i Euro.

“Motiverende”

Jan Lunds nye Audi R8 (foto Audi USA/Flickr)

Jan Lund ville ikke med på billedet, så her et billede af hans nye Audi R8

Da vi kontakter ALDIs direktør Jan Lund, ønsker han ikke i starten at kommentere det nye tiltag overfor Tidens Nyheder, men stiller i sidste ende alligvel op til et kort interview. Han ønskede dog ikke at blive fotograferet foran sin nye Audi R8.

Jan Lund fortæller os, at det er et tiltag, som skal øge jobglæden og motivationen hos de ansatte.

Han stiller sig meget uforstående over for fagforeninger og andre, som retter sønderlemmende kritik af denne og andre forhold hos ALDI. “Min dør står altid åben for at høre fra vores medarbejdere” slutter Jan Lund af.

Plussalg

Som en konsekvens af den nye ordning, vil du – hvis du handler hos ALDI – formodentlig blive spurgt af kassemedarbejderen, om du ikke også lige skal have en stak brændbare DVD’ere eller en ny cykel med hjem. Ved hjælp af plussalg vil de ansatte kunne holde den løn, som de var vant til.

 

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn
Tags:

This article has 1 kommentar

  1. Dette er jo løgn. Er siden en satire avis? 😀 Min kone arbejder i kassen i Aldi og får 110 kr i timen fast + tillæg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*