Nu kan man også snart surfe på de danske cykelstier

Som led i Den Store Plan om Digitalisering af Danmark (også kendt som SPODD) vil de kommunale energiforsyninger hen over sommeren iværksætte en stor og længe ønsket opjustering af de danske cykelstier: Trådløst internet. Det er også tænkt som kompensation til dem, vil ventede forgæves på permanent medvind på cykelstierne.

Efterhånden som samfundet bliver stadig mere digitaliseret, stiger behovet for at være online. For ikke at sakke agterud i forhold til S-togene og busserne, skal det nu også være muligt at komme gratis på nettet, når man går eller cykler på de danske cykelstier. Inspirationen kommer fra Finland, hvor dette allerede er indført og en stor succes.

Det forventes, at 80 % af danske cykelstier vil have trådløst internet ved udgangen af 2015. Allerede nu diskuteres det, om skovstier og lignende også skal have trådløst internet. Forligsparterne er dog blevet enige om, at man først vil se, hvordan det går på cykelstierne.

SKATs Task Force undgælder for trådløs internet på cykelstierne

SKAT må bløde for trådløst internet på cykelstierne (foto: SKAT)At indføre trådlåst internet på Danmarks mange tusinde kilometer cykelsti er en bekostelig affære, som kun kan lade sig gøre, fordi man har fundet pengene et andet sted i budgetterne. Fra politisk hold har man valgt at nedprioritere indsatsen overfor økonomisk kriminalitet. Derfor vil SKATs særlige Task Force, som ellers har fået tilført ekstra bevillinger på bekostning af trafiksikkerheden, hvert år skulle aflevere 175 mio. kroner til implementering af trådløs internet på cykelstierne.

Hos SKAT er man langt fra tilfredse med denne nye udvikling. Den drastiske beskæring i bevillingerne vil betyde massive fyringer. En del forventes dog at blive omskolet til at installere hot spots langs cykelstierne. Der skal endvidere etableres stikkontakter ved udvalgte bænke langs cykelstierne.

Rådet for Sikker Trafik jubler

Formand for Rådet for Sikker Trafik, Tom Behnke, er meget tilfreds med det nye initiativ:”Det er da dejligt, at vi får nogle af vores penge tilbage igen. Ved at have trådløst internet på cykelstierne, kan man hurtigt sende en mail efter en ambulance, hvis uheldet skulle være ude.” Da Tidens Nyheders reporter spørger, om man ikke bare kunne ringe efter en ambulance på 112, bliver vi affejet med “Hvis man nu ikke har mere taletid, så har man jo et problem – eller hvis man kun har sin iPad eller bærbare med”.

Ændring af trafikloven?

Vil indførslen af trådløst internet på cykelstierne medføre ændringer af færdselsloven. Den nuværende lovgivning åbner ikke meget plads til at sende mails, gå på Facebook eller lede efter billige afbudsrejser. Den nuværende lovgivning fordrer, at man holder fokus på trafikken.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*