spritkoersel-er-mordforsoeg (foto: Stevepb/pixabay)

Nye regler i Danmark: En nisseøl kan sende dig mange år i fængsel – i Hviderusland

 

 

Fremover vil spritkørsel straffes som mordforsøg. Strafferammen bliver 8 år. Det er konsekvensen af den lov, som Folketinget netop har vedtaget. Formålet er at sende et tydeligt signal til dem, der sætter sig bag rattet i spiritus- eller narkopåvirket tilstand.

Det er de Konservative, der har stillet lovforslaget, som har fået meget bred opbakning i Folketinget. Formålet er at skræmme folk fra at køre i påvirket tilstand og at få dem, som alligevel kører spritkørsel eller i narkopåvirket tilstand, væk fra vejene i markant længere tid end nu.

Sager med spiritus/narkopåvirket kørsel vil blive kørt ved en særlig retsinstans, der giver mulighed for at sende de dømte til straksafsoning.

Promillegrænse nedsat til 0,0

En yderligere konsekvens af den vedtagne lov er, at promillegrænsen nu er 0,0. Det er derfor ikke tilladt at have alkohol i blodet, når man kører bil. Hos ÆB (Ædru Bilister) er man glade for den nye nultolerance. ÆBs formand John Walker siger:”Det er et godt signal at sende til de spader, der ikke forstår at sprut, narko og trafik ikke hører sammen”.

Sprit- og narkodomme skal afsones i Hviderusland

For at undgå overbelægning på det i forvejen danske fængselsvæsen er det besluttet, at sprit- og narkodomme skal afsones i et fængsel i Minsk, hovedstaden i Hviderusland. Fængslet er det tidligere KGB-fængsel няма надзеі (hviderussisk for “intet håb”, som har stået tomt siden Sovjetunionens fald.

Den danske regering har – sammen med en række andre regeringer i EU – lejet fængslet i foreløbig 15 år. De indsatte skal arbejde med at sætte fængslet i stand.

Er der tale om udenlandske statsborgere, vil disse blive udvist af Danmark for bestandigt, hvis de bliver dømt.

Bjørn Elmquist og Enhedslisten: Skandale og umenneskeligt!

Det er dog ikke alle, der kan se fordelen ved stramningen. Både advokat Bjørn Elmquist og retsordfører for Enhedslisten, Pernille Skipper, udtaler nærmest i munden på hinanden, at det er en skandaløs og umenneskelig straf. Pernille Skipper udtaler: “At drikke en nisseøl til sin risengrød bør ikke kunne udløse 4 års strafarbejde i et nedslidt, russisk fængsel!!”

Loven ER trådt i kraft. Politiet forventer at det vil lægge en dæmper på antallet af personer, der kører i påvirket tilstand. De første 16 bilister er allerede dømt og sendt til fængslet i Minsk.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*