Undgå kalorier, spis i mørke (foto: Girochantal/Pixapay)

Hvis du slukker lyset, når du spiser slik, feder det (næsten) ikke

 

En undersøgelse fra Deutsche Lebensmittel Institut ved Hamburger Universität i Tyskland slår fast, at man kan “snyde kalorietælleren”, når man spiser i komplet mørke. Kun en tredjedel af kalorierne optages. 

Denne opsigtsvækkende konstatering er netop blevet offentliggjort i det internatioalt anerkendt tidsskrift “Medical Monthly”. Forud for offentliggørelsen er gået 2 år med intensive tests af 1432 testpersoner, der har indtaget kontrollerede mængder kalorier ved varierende mørke.

En del forskere, deriblandt også danske forskere, forholder sig skeptiske overfor studiet og de læger, der har udført dette. Men har ikke kunnet tilbagevise undersøgelsens beviser.

Master Fatman nægter at slukke lyset

Da Tidens Nyheder deler forskningsresultatet med Master Fatman, tager han det med vanlig kosmisk ro. Hans eneste kommentar er: “Tykke her vil se, hvad han spiser. Det er jo det halve af det hele! Jeg har aldrig været bange for kalorier”.

Mørket snyder kroppen

Ifølge forskerholdet fra Hamburg skyldes det udeblivende kalorieindtag ved at spise i mørket, at en række perceptorer i reptilhjernen ikke registrerer de kalorier, som er på vej gennem systemet. Det er ikke muligt at snyde kroppen helt, men op til 2/3 af kalorierne kan ignoreres, når man spiser i mørket. I takt med, at der kommer mere lys, kan man snyde kroppen for stadig færre kalorier.

Prøvede at mørklægge undersøgelse

Ifølge Dr. Med. Harry Bo Valhrona fra det tyske institut blev instituttet kontaktet af personer fra slankebranchen, der ville købe undersøgelsen og holde det hemmeligt. Doktor Valhrona ønsker ikke at fortælle, hvilke firmaer der drejer sig om.

Ønsket om at mørklægge undersøgelsen blev dog pure afvist: “Det ville jo være fuldstændigt uredeligt, videnskabeligt set. Yderligere vil denne opdagelse kunne hjælpe mange personer med at tabe sig, selv om de mæsker sig i deres foretrukne spiser” konstaterer den regelrette forsker.

Konfekturebranchen ser nye muligheder

I modsætning til slankebranchen er man i konfekturebranchen anderledes positivt stemt over for undersøgelse. Flere af de danske fabrikanter overvejer at sælge lystætte dækkener sammen med deres slik og søde sager, så forbrugerne kan nyde – uden at tage på. Og slikfabrikanterne kan øge deres omsætning.

 

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*