Skolereform betyder farvel til håndskrift og goddag til iPads og laptops (Nikolay Postnikov/Photoxpress)

Slut med at lære skønskrift i skolen. Nu er det blindskrift, der gælder

 

Som konsekvens af den teknologiske udvikling og skolereformen bliver “papir-lektier” afskaffet. Den nye skolereform betyder blandt andet, at elever fremover skal aflevere deres lektier elektronisk. Alle elever skal have en iPad eller en laptop, som skal købes af forældrene.

Det nye tiltag skal øge effektiviteten i skolearbejdet. Fremover skal lærerne ikke kæmpe med gnidret og ulæselig håndskrift i et krøllet kladdehæfte, da alt skal afleveres digitalt. Samtidig bliver det også nemmere at holde justits med for sent afleverede opgaver.

Børn forberedes på digital nutid og fremtid

Denne udvikling har forårsaget en del indvendinger og vrede hos forældre. Specialkonsulent Urs Hedegård fra Undervisningsministeriet maner til ro og forklarer: “Børn kan lige så godt lære det først som sidst: Vi har et digitalt samfund. Ud med fedtede børnetegninger, ind med Photoshop og billedredigering. Og du kan jo heller ikke bruge håndskrift på din mobil eller computer, som allerede er en stor og integreret del af børnenes liv. Hvorfor så spilde tid på at lære børnene at skrive pænt. De skal i stedet lære blindskrift. Det vil starte fra 1. klasse”.

Travlt i Elgiganten

Hos Elgiganten er man glade for de nye retningslinjer, som de godt kan mærke i kædens butikker. Ella Storgaard, salgs- og marketingdirektør for Elgiganten i Danmark, udtaler: “Vi har set en stor stigning i vores salg af iPads og små bærbare computere. Jeg forventer, at salget stiger yderligere, jo tættere vi kommer på skolestart. Det bør bidrage godt til vores resultat for 2014”. De øvrige forhandlere af elektronik melder om lignende travlhed.

Forældre er splittede

Blandt de forældre, som Tidens Nyheder talte med, er der meget delte meninger om det nye tiltag. Toke fra Østerbro, far til Sebastian på 7, er bekymret for, hvad det gør ved børn naturlige leg og udfoldelse, når alt kommes i en box, som styres af microchips.

Claes fra Charlottenlund, Far til Emma på 8, ser det som en naturlig udvikling og en god måde at undgå tidsspilde med at lære at skrive pænt, når alt alligevel skrives digitalt.

I øvrigt forventer møbelbranchen også at mærke det nye tiltag, da mange børn må forventes at have brug for et computerbord eller lignende.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

This article has 1 kommentar

  1. Jeg troede ellers ikke det passede hvad de skrev herinde? Der er altså mange skole hvor det er sådan nu

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*