Danmark indfører by-domæner (foto: cilin/Photoxpress)

Danmark indfører by-domæner – eksempel: cykelhandleren.kbh.dk

Fra 1. november 2012 bliver det muligt at tilføje et lokalt islæt til din hjemmesides navn. Det bliver muligt efter at domænereglerne i Danmark undergår en stor forvandling. En slagter i Århus kan vælge at købe domænet slagter. aar.dk.

Ændringen i mulighederne for danske domænenavne skyldes, at man ønsker at give lokale handlende bedre muligheder for at få gode domænenavne. Det vil fortsat være muligt at bevare sit .dk-domæne.

102 by-domæner – cirka

I skrivende stund er eksperter i gang med at bestemme, hvilke byer, der skal have et by-domæne – og hvad de enkelte by-domæner skal hedde. I følge Tidens Nyheders kilder, er man i disse dage i kontakt med handelsstandsforeninger, håndværkerforeninger, turistråd og lignende for at få deres input til de bedste navne.

1. oktober går det løs med det nye domænenavn

Når det bliver oktober kan man begynde at registrere de nye domæner. Indtil da kan den enkelte virksomhed overveje, hvilke by-domæner den skal sætte sig på. For at komme i betragtning til en specifikt by-domæne, skal registranten have en tilknytning til det konkrete område. Det nytter derfor ikke noget, hvis Varde Museum ønsker at tegne et by-domæne for Ålborg.

Domænekrig og auktion

Hos de virksomheder, som registrerer domæner for deres kunder kan man allerede nu mærke interessen for de nye by-domæner. Mange kunder ønsker at blive skrevet op på ventelister til specifikke byer. Det kan endnu ikke lade sig gøre, da de enkelte by-domænenavne ikke er fastlagt endnu. Når de ligger fast pr. 1. oktober, kan man afgive et ønske på et specifikt domæne, som f.eks. it-butikken.frb.dk.

Hvis man er den eneste, som ønsker domænet, får man det til standardprisen, som kommer til at ligge på kr. 75,- pr. by-domæne. Er der flere, som ønsker det samme domæne, sættes by-domænet på auktion og sælges til højestbydende.

Der er en række komplicerede regler for varemærker og lignende, som ikke vil blive gennemgået her. Disse regler kan findes der, hvor man normalt køber og registrerer sine domæner.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*