Movia indfører pladsbilleter i S-tog (foto: Leif Jørgensen/Wikipedia)

Movia indfører pladsbilleter i S-tog (foto: Leif Jørgensen/Wikipedia)

 

Pladsbilletter i S-tog skal hjælpe Movias indtjening. Fremover skal pendlere kunne reservere en plads i S-toget. Bliver projektet en succes, vil det også blive indført i busser.

Movia har på grund af de stigende priser på brændstof svært ved at få budgetterne til at hænge sammen. Det er blandt andet den stigende dollarkurs, der forårsager dette.

Et transportpolitisk forlig på Christiansborg forbyder Movia at hæve priserne de eksisterende transportpriser yderligere. Derfor har Movia valgt at tænke i nye indtægtsmuligheder: pladsbilletter i S-tog.

Flyt dig, det er min plads

I den kommende tid vil alle togvogne og sæder i disse få numre, som det er kendt i intercity-tog. Som pendler får du mulighed for at reservere en plads på to daglige afgange efter eget valg. Prisen for dette bliver kr. 200 pr. måned i gennemsnit.

For en pendler, der daglige rejser mellem Høje Tåstrup og Østerport, bliver prisen 225,- pr. måned. Den pågældende pendler skal definere, hvornår han ønsker at tage hvilket tog. Sidder der nogen på hans plads, er han berettiget til at gøre krav på sin plads. Pladsbilletten vises via en app på mobiltelefonen.

Reservationsauktion

Hos Movia er man klar over, at nogle tider og ruter er mere attraktive end andre. Derfor afholdes der auktion over de enkelte pladser, for den efterfølgende måned.

Kommunikationschef hos Movia, Tove Peron, fortæller over for Tidens Nyheder, at man hos Movia forventer at pendlerne vil tage mod det nye initiativ med stor glæde. Det sikrer dem muligheden for at komme godt til og fra arbejde.

Hun ønsker ikke at forholde sig til den kritik, som allerede nu er kommet fra både Enhedslisten og Solidariske Pendlere om, at der bliver skabt et A- og et B-hold i den offentlige transport. “Alle har mulighed for at byde på de pladser som de ønsker og alle kommer jo frem” slutter Peron.

Læs også: Ledige skal bevogte kobber for DSB

Ekstra mandskab i togene

Ud over at give ekstra penge til Movias slunkne kasse, vil initiativet med pladsreservationer i S-togene også medføre flere beskæftigede. Movia har nemlig tænkt sig at ansætte service-medarbejdere til S-togene, så eventuelle tvister kan løses med det samme – op til 120 ansatte.

I første omgang vil Movia skaffe personer til stillingerne via virksomhedspraktik og job med løntilskud, så fortjenesten ikke bliver ædt op af lønkroner.

Blandet modtagelse

Da Tidens Nyheder var på Albertslund station for at få reaktion fra pendlerfolket, var der en meget blandet modtagelse af det nye inititiv. Størstedelen af dem, der skulle længere end et kvarter med S-tog var mest tilbøjelige til at købe en plads i S-toget.

Ordningen skal køre i et år og derefter taget op til revision. Er projektet en succes, vil det også blive indført i busser. Danmarks øvrige trafikselskaber har p.t. ingen planer om at indføre lignende ordninger, men vil følge ordningen tæt.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*