Onani modvirker bumser og uren hud (foto: Lev Dolgatsjov/Photoxpress)

Hyppig onani modvirker bumser og uren hud – hos begge køn (modelfoto)

 

Hyppig onani reducerer dannelse af bumser og uren hud med op til 75 %. Resultatet er baseret på et studie af 315 tvillingepar gennem 4 år, som det internationalt anerkendte Deutsches Institut für Körperpflege (det tyske institut for kropspleje) har gennemført.

Det var forskningsleder Dick Harteisen, som præsenterede dette opsigtsvækkende resultat på en international konference om hudpleje i Schweiz. Studierne viser, at onani et par gange om ugen har en gavnlig effekt på udviklingen af bumser. Dette gælder for begge køn. Der var dog en indikation af, at drenge i højere grad kunne holde bumserne væk på denne måde – op til 10 % mere end for piger.

Onani – vejen til renere hud

På baggrund af undersøgelsen fra Deutsches Institut für Körperpflege vil det tyske sundhedsministerium lave en kampagne, som opfordrer især unge med bumseproblemer til seksuel selvtilfredsstillelse. I kampagnen vil der blive slået på, at det vil give renere hud og øget selvværd.

I kampagnen er der også blevet plads til at advare om, at overdreven brug af onani kan føre til seneskedehindebetændelse.

Dansk kampagne om onani?

Da Tidens Nyheder forelægger disse resultater og den kommende tyske kampagne for sundhedsminister Astrid Krag (SF), tror hun først, at der er tale om en dårlig vittighed. Dog kommer hun hurtigt på andre tanker, da hun læser referatet af projektet og ser det tyske kampagneoplæg. Hun ønsker ikke at svare på, om hun også vil iværksætte en kampagne for onani – for at få renere hud. Hun vil dog overveje at nedsætte et stående udvalg, som skal se nærmere på de tyske resultater.

Kostetikfirmaerne frygter for fremtiden

Den internationale brancheforening for kosmetik har været ude med skarpe udtalelser, som taler imod denne ny udvikling inden for hudpleje. Gerhard Selberficken fra Brancheorganisationen udtaler: “Det er helt utilstedeligt at komme med et sådan resultat. Det vil koste mange arbejdspladser, hvis verdens unge med uren hud tager sagen i egen hånd. Vi er overbevidste om, at det er et bestillingsarbejde fra dem, som er imod brug af kosmetik”. Dr. Med. Dick Harteisen holder dog fast i resultaterne fra sin undersøgelse.

Onani frigiver tetradorfiner

At onani har en gunstig indvirkning på huden skyldes, at der under autoerotik-akten frigives tetradorfiner i reptilhjernen. Disse tetradorfiner sender en række kemiske signaler ud i kroppen, som har den bi-effekt, at den hyppige onanist får færre problemer med uren hud. Undersøgelsen viser at samleje udløser pentadorfiner, som ikke har samme gunstige indvirkning på huden som tetradorfiner.

 

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn
Tags:

This article has 1 kommentar

  1. Ja men hvem viste ikke det?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*