Efterårsferie er reddet (foto: Kavita/Photoexpress)

Efterårsferien er reddet takket være folkestorm – stor glæde blandt de fleste elever og lærere (foto: Kavita/Photoxpress)

Som en direkte konsekvens af de mange, saglige indlæg på blandt andet Tidens Nyheder, bliver efterårsferien ikke afskaffet alligevel. Undervisningsminister Christine Antorini erkender, at det var en forhastet handling. Elever og lærere i hele Danmark kan nu ånde lettet op. Efterårsferien er reddet.

I sidste øjeblik

Meddelelsen om, at efterårsferien alligevel ikke bliver afskaffet blev offentliggjort tidligere i dag på et pressemøde på Christiansborg. Undervisningsministeren kom med en kort redegørelse om den ændrede kurs omkring efterårsferien. Christine Antorini ønskede ikke at svare på, om denne ændring skyldtes, at regeringen har tabt mange vælgere blandt unge og børnefamilier. I rejsebranchen er der også stor glæde at spore over beslutningen om ikke at afskaffe efterårsferien alligevel. Det vil have en positiv indflydelse på omsætningen. En omsætning, som ind til i dag, så ud til at blive udhulet kraftigt. Efterårsferien kom i fare Var beslutningen faldet blot tre dage senere, ville der ikke have været nogen efterårsferie i år, men først blive genindført næste år.

Spontane glædesdemonstrationer

Efterhånden som det blev kendt på de danske skoler, at efterårsferien alligevel ikke afskaffes, har der rundt omkring være spontane glædesdemonstrationer. På Gydestrup Gymnasium blev undervisningen afbrudt. Rektor samlede alle elever i gymnastiksalen for at fortælle om nyheden. Efterfølgende blev der – på skolen regning – bestilt pizza til alle elever på skolen, som endvidere fik fri resten af dagen. Der forventes, at der senere i dag bliver holdt en sejrsfest for efterårsferiens beståen på Christiansborgs Slotsplads.

DSB er skuffet over at efterårsferien fredes

Det er ikke alle skolesøgende, som er glade over nyheden om, at efterårsferien alligevel ikke afskaffes. Hos DSB (Dansk Stræber Bevægelse) udtrykker man stor skuffelse og frustration over beslutningen. Emil Quatsch-Tscherning, fungerende formand for DSB udtaler:”Det er et gruopvækkende knæfald for hyggetosserne, ignoranterne og skabstumperne, som blot vil føre Danmark endnu længere ud over afgrunden. Afskaffelsen af efterårferie og vinterferie kunne ellers have ført os tilbage på ret kurs. Vi er meget skuffede og overvejer at sagsøge den danske regering for løftebrud.”

Andre løsninger

I undervisningsministeriet er der nedsat et hurtigtarbejdende udvalg, som skal finde alternative løsninger på, hvordan Danmark opnår bedre resultater i PISA-undersøgelserne. En foreløbig rapport forventes at være klar i efteråret 2016.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*