EU forbyder Google og Facebook (foto: Jaimie Duplass/Photoxpress)

En hverdag uden Facebook og Google vil ramme mange EU-borgere hårdt

En hasteindkaldt EU-domstol erklærede her til  aften Google og Facebook for ulovlige i hele EU. Baggrunden er at disse og andre it-firmaer har overgivet personfølsomme data om EU-borgere til den amerikanske efterretningstjeneste via programmet Prism. Fra i morgen kl. 18.00 dansk tid, vil Google og Facebook ikke kunne åbnes i hele EU.

Denne dom har allerede skabt en tumult i mange danske virksomheder og familier. I politiske kredse er man godt tilfredse.

Tilfreds EU-kommissær

EUs kommissær for jura og lovgivning, Vivian Rodent, er meget meget tilfreds med afgørelsen, da Tidens Nyheder beder om en kommentar. Til afgørelsen siger hun: “Så kan de lære det! Hvis ikke de kan opføre sig ordentligt, så bliver de sendt uden for døren”. I stort set samme åndedrag beklager EU-kommissæren den ulejlighed, som dommen medfører og tilføjer: “Det kan jo give  mange lejlighed til at gå ned på biblioteket og finde et leksikon. Sådan gjorde man i min barndom, så det kan man vel også nu!”

Chok og panik blandt brugerne

Helt samme ro finder vi ikke hos Helene Gyrtelmann, som er storbruger af nettet, deriblandt Google og Facebook. Hun kan og vil ikke anerkende, at hendes primære nyhedskilder og livliner til omverden vil blive kappet brutalt. I den forbindelse snøfter Helene: “Det er bare så uvirkeligt og nærmest barbarisk! Det må være et mediestunt eller en and! Så onde kan ingen da være!” Helene forventer at hun vil melde sig til en af de krisegrupper, som er blevet oprettet af Sundhedsstyrelsen.

Styrkeprøve mellem Europa og USA

Alt imens brugere over hele EU forbereder sig på en fremtid uden Google, Facebook og lignende, foregår der bag kulisserne en række diplomatiske slag på allerhøjeste niveau. Tidens Nyheder har – forgæves forsøgt at få en kommentar fra justitsminister Morten Bødskov. Han ønskede ikke at udtale sig, men henholdt sig til, at der var forhandlinger i gang. Han ønskede heller ikke at udtale sig om et forlydende om, at Endomondo bliver overvåget af CIA, som ønsker at finde sportstrænede personer af alle nationaliteter til sine rækker.

Google og Facebook meddeler, at de – siden bekendtgørelsen om EU-dommen – har haft ekstra meget trafik på deres sider. De vurderer, at mange skal have “hamstret” informationer om tilbud på biler, se billederne fra moster Gerdas fødselsdag og chatte med vennerne – inden der bliver lukket ned.

Der er p.t. ingen forlydender om, hvornår Google og Facebook igen vil blive åbnet.

 

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn
Tags:

This article has 5 kommentarer

  1. Det kraftederme fuckt up!! Styr lige jeres lort og tag jer sammen!!?!!?!?!?!??!!!??!??!?!??!?!?!?!?!??!?!?!!!???!!??!

    • Johnny Bjerring

      Det er ikke sandt. tag det nu bare roligt allesammen 🙂 Tidens Nyheder smider kun fake nyheder på siden.

  2. Fedt, bare husk at brug proxy

  3. Johnny Bjerring

    Det er stadig kun fiktive nyheder på denne side. Husk nu det 😀

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*